Karatista Stephen Thompson vyškolil ranaře Geoffa Neala a ukázal, proč je jedním z nejlepších strikerů v UFC

Karatista Stephen Thompson vyškolil ranaře Geoffa Neala a ukázal, proč je jedním z nejlepších strikerů v UFC Thompson vs Neal | zdroj: Profimedia

Stephen Thompson je i ve svých 37 letech rychlý jako blesk a s Geoffem Nealem svedl krásnou vítěznou bitvu.

V posledním UFC zápase tohoto roku se střetl jeden z nejlepších strikerů v celé organizaci, Stephen "Wonderboy" Thompson s nadějným bojovníkem Geoffem "Handz of Steel" Nealem. Neal je v žebříčku na 11. místě a UFC mu nabídlo šanci dostat se do první pětky welterové divize. Pokud by tedy porazil Wonderboye, který byl ale rozhodně proti a chtěl ukázat, že i ve 37 letech patří mezi špičku welterové váhy.

Od začátku se Neal snažil zatlačit Wonderboye na klec a znemožnit mu tak jeho rychlý pohyb. To se mu na několik okamžiků podařilo, ale Thompson neustále hrozil zadním direktem a vždy se mu podařilo dostat se zpátky do středu oktagonu.

I přes svých 37 let disponuje Wonderboy neuvěřitelnou rychlostí a v mžiku zkracoval vzdálenost a trefoval Neala. Ten měl s tímto stylem očividně velký problém a nedařilo se mu prolomit vzdálenost a výrazněji Wonderboye ohrozit. Na konci prvního kola se bohužel při přestřelce oba bojovníci střetli svými čely a oba si z toho odnesli tržné rány nad obočím.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený L'OCTOGONE (@loctogone.mma)

Ve druhém kole začal Neal znovu tlačit dopředu, ale měl respekt před Thompsonovými kontry a nedařilo se mu jej ohrozit. Až se poté odhodlal a naběhl na Thompsona, kterého přišpendlil na klec. Po chvíli se z toho ale Wonderboy dostal a hned mu to oplatil tvrdým direktem ze zadní ruky. Thompson se opět dostal do tempa a ukázal Nealovi velice zblízka několik kopů z otočky a dobře jej trefoval i svými údery a highkicky.

Wonderboyova rychlost byla na Neala prostě moc. Kdykoliv se k němu Neal snažil přiblížit, dostal od Thompsona několik dobře mířených úderů. Neal naopak nemohl naplno rozjet svoje „Handz of Steel“, protože Wonderboy po svém útoku vždycky rychle zmizel z jeho dosahu.

Občas se Nealovi sice podařilo natlačit Thompsona na klec nebo propašovat dobrý úder na jeho čelist, ale ten to dokázal ustát a úspěšně pokračoval ve svojí hře na snipera.

Tímto stylem proběhlo i třetí a čtvrté kolo, ve kterých Wonderboy dominoval. Na konci čtvrtého kola si ale zranil koleno a v pátém kole bylo vidět, že je v pohybu dost limitován.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ufcfights (@ufcfights.tm)

Nealovi bylo jasné, že musí zápas ukončit, a že nemá co ztratit. Rozjel se tedy do Thompsona naplno a ten s ním šel do přestřelek. Posledních pár sekund stáli oba borci proti sobě a snažili se jeden druhého ukončit tvrdými údery. To se nakonec nestalo a Stephen Thompson si tak po krásné bitvě zaslouženě došel pro výhru na body.

Po zápase Wonderboy oznámil, že si v roce 2021 plánuje dojít pro šampionský pás a jako dalšího soupeře by rád dostal Jorgeho Masvidala. Ten má v současnosti rozjednaný zápas s Colbym Covingtonem, ale pokud by k němu nedošlo, zápas s Wonderboyem by byl velice atraktivní náhradou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články