Poslední zápas roku v UFC svede dohromady karatistu Thompsona a tvrďáka Neala

Poslední zápas roku v UFC svede dohromady karatistu Thompsona a tvrďáka Neala Stephen Thompson - Vicente Luque, UFC 244 | zdroj: Profimedia

O víkendu nás čeká poslední UFC turnaj v roce, ve kterém v hlavním zápase turnaje uvidíme dva rozdílné styly bojovníků a pravděpodobně skvělou bitvu v postoji.

Poslední UFC turnaj v tomto roce, UFC Vegas 17, završí hlavní zápas večera mezi Stephenem „Wonderboyem“ Stephenem "Wonderboyem" Thompsonem a Geoffem "Handz of Steel" Nealem. A vypadá to, že budeme svědky tvrdé války v postoji.

Stehpen Thompson začínal jako karatista a čistokrevný striker. Předtím, než se stal úspěšným MMA bojovníkem, byl znamenitým kickboxerem, kde nasbíral 58 vítězství bez jediné porážky. Je tak asi dost jasné, odkud přišla jeho přezdívka „Wonderboy“.

Thompson spoléhá na svoji perfektní techniku a excelentní timing. Není to žádný rváč, který by šel bezhlavě do bitky, ale k zápasu přistupuje spíše jako k šachové partii a snaží se své soupeře přechytračit a vnutit jim svůj styl boje. Stephen má velice široký repertoár technik, které také sdílí na svém youtube kanále (doporučujeme se podívat) a své soupeře dokáže ukončit jak svými rychlými údery, tak také kopy z otočky nebo highkicky z nejrůznějších úhlů.

Wonderboy je typicky spíše vyčkávací typ, který své soupeře bleskově kontruje, ale v posledním zápase s Vicentem Luquem jsme byli svědky nové verze Wonderboye, který je agresivnější a neváhá na svého protivníka vyvinout tlak a pořád na něj útočit. Thompson také neustále mění střehy, takže není příliš čitelný a je těžké jej vzít na zem.

Jeho soupeř, Geoff Neal má mnohem konzervativnější styl, kdy upřednostňuje svůj obrácený gard a nemá v arzenálu takové akční zbraně jako Wonderboy. Je to především boxer, který si jede svoje základy, které má ale skvěle ovládnuté a svým neustálým tlakem nutí soupeře k chybám, které okamžitě trestá. Neal také nemá svoji přezdívku pro nic za nic a svými „Handz of Steel“ ukončil 8 ze svých 13 vyhraných zápasů. Samozřejmě umí i kopat a především jeho levý roundkick dokáže nadělat soupeřům velké škody.

Jak Wonderboy, tak i Neal už více než rok nebojovali a s návratem do oktagonu si dávali na čas. Wonderboy je v současné době na 5. pozici ve welterové váze a i přesto, že ze svých 5 posledních zápasů vyhrál pouze 2, je to pořád velice nebezpečný bojovník, který by se chtěl ve svých 37 letech naposledy pokusit sebrat titul ve welterové váze.

Naopak Geof Neal je mladý a hladový zabiják, který posledních 7 zápasů přesvědčivě vyhrál a 6 z nich dokonce ukončil před limitem. Neal je momentálně na 11. příčce v žebříčku a rád by se díky vítězství nad Wonderboyem dostal do top pětky. Wonderboy si tak bude muset dát pozor na jeho agresivní styl a Neal bude muset mít respekt před Thompsonovými kontry a neortodoxními kopy.

Vhledem k tomu, že oba borci rádi ukončují zápasy v postoji, neočekává se, že by někdo z nich chtěl zápas přenést na zem. Oba navíc mají perfektní obranu proti takedownům, takže budeme pravděpodobně svědky skvělé bitvy v postoji, která nám ukáže dva naprosto rozdílné styly.

Hlavní kartu UFC Vegas 17 můžete sledovat v neděli od 1. hodiny ráno, přičemž tento atraktivní souboj přijde na řadu někdy kolem 3. hodiny ranní.

Zdroje:  Sherdog , FullReptile - youtube

Nejnovější články