„Wonderboy“ Thompson pokorně vyzval Leona Edwardse. S tím ale nesouhlasí Chimaev a chce Thompsona pro sebe

„Wonderboy“ Thompson pokorně vyzval Leona Edwardse. S tím ale nesouhlasí Chimaev a chce Thompsona pro sebe zdroj: Profimedia

Stephen Thompson by rád bojoval s Leonem Edwardsem, ale Khamzat Chimaev je hladový a jako další oběť si vyhlédl právě Thompsona.

Britský MMA bojovník Leon Edwards měl velice dobře rozjetou kariéru. Ze 21 zápasů jich vyhrál 18 a v posledních 8 zápasech nepoznal porážku. Díky tomu se vyhoupl na třetí pozici v žebříčku welterové váhy. Jenže pak se jeho kariéra tak trochu zastavila. Naposledy bojoval v červenci minulého roku, když po pětikolové bitvě porazil Rafaela dos Anjose a od té doby nemůže najít soupeře. Měl sice na jaře bojovat s Tyronem Woodleym, ale koronavirus mu do toho hodil vidle a od té doby si musí připadat jako neviditelný. Chtěl bojovat o titul, ale s tím jej přeskočil Jorge Masvidal i Gilbert Burns. Vyzýval kde koho, chtěl zápasit s Colby Covingtonem, Masvidalem, Burnsem, Usmanem, ale nikdo z nich Leona nebral moc vážně.

Leon Edwards zdroj: Profimedia

Teď se na něj však možná usmálo štěstí, protože jej na Twitteru vyzval bývalý vyzyvatel a skvělý striker, Stephen „Wonderboy“ Thompson. Ten je považován za jednoho z „nejhodnějších“ bojovníků a od Ariela Helwaniho, novináře ESPN, dokonce dostal pás pro NMF (nicest motherfucker – nejhodnější drsňák), jako protipól k BMF pásu, který dostal Jorge Masvidal. A Wonderboy svoji povahu nezapřel a výzvu formuloval s největší pokorou, s jakou se vůbec výzva k MMA zápasu dá formulovat:

„Při vší úctě, Leone Edwardsi, které pro tebe mám opravdu hodně, už nějakou dobu říkám, že bych s tebou rád bojoval. Dává to smysl a byl by to skvělý zápas.

Myslím, že to byla moje první twitterová výzva k zápasu. Je to trochu divné. #všechnojejednoupoprvé.”

Zápas mezi Wonderboyem a Edwardsem by skutečně smysl dával. Wonderboy je na páté příčce v žebříčku a od své výhry s Vicentem Luquem minulý rok neměl žádný zápas. Navíc jsou oba dva vynikající strikeři, takže by o zábavu pro diváky bylo postaráno.

Jenže jakmile to viděla vycházející superstar, Khamzat Chimaev, hned si Wonderboye rozhodl přivlastnit. Na Twitteru okomentoval Thompsonovu výzvu, a jeho komentář rozhodně neměl stejný tón pokory, jako Thompsonova výzva adresovaná Edwardsovi:

„My spolu budeme bojovat příště, pojď na to a nech Leona na pokoji,“ rozkázal Chimaev.

Chimaev poslední dobou vyzývá každého top bojovníka napříč welterovou i střední divizí. Netají se tím, že má ambice stát se double šampionem v obou divizích a rád by zahájil své tažení proti těm nejlepším bojovníkům. Původně měl slíbeného Demiana Maiu, ale z toho nejspíše nic nebude. Sám Dana White ještě neví, kým hladového čečenského vlka nakrmí:

„Ještě nevím, co s Chimaevem udělám,“ řekl Dana White. „Mohl by bojovat ještě před Maiou, ale taky potom s Maiou. Maia se na tohohle kluka nepřipraví včas.“

Chimaev tento víkend ukázal, že nemá jen skvělý wrestling a grappling, ale že jeho postoj taky stojí na dobrých základech, když za 17 sekund knockoutoval grapplera Geralda Meerschaerta. Souboj proti elitnímu strikerovi jako je Stephen Thompson by tak opravdu ukázal, jak moc je Chimaev připraven na souboje s těmi nejlepšími.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články