Dana White je z Chimaeva nadšený, „Big“ John McCarthy ale upozorňuje, že nová hvězda žádný rekord neudělala

Dana White je z Chimaeva nadšený, „Big“ John McCarthy ale upozorňuje, že nová hvězda žádný rekord neudělala zdroj: Profimedia

Uznávaný rozhodčí "Big" John McCarthy mírní hype, který kolem sebe vyvolal Khamzat Chimaev a upozornil na staré časy v UFC.

Khamzat Chimaev v UFC rozjel svoji kariéru tak jako nikdo před ním. Během 66 dnů si připsal 3 výhry před limitem, ve dvou různých váhových kategoriích, a to takovým způsobem, který nikdo nepamatuje. Za všechny 3 zápasy rozdal 87 úderů, přičemž dostal pouze jeden, který byl spíše výkřikem do tmy z dílny Johna Phillipse.

Chimaevovo zatím poslední představení z tohoto víkendu skončilo za pouhých 17 vteřin, kdy jednou ranou knockoutoval Geralda Meerschaerta a dostal za to bonus za výkon večera. A šéf UFC Dana White nešetřil chválou:

„Ten chlap je něco jiného,“ řekl White na pozápasové tiskové konferenci. „Dělám v tomhle businessu celý svůj život a nikdy jsem neviděl nikoho jako je on. Je speciální, je jiný a chce znovu bojovat. Nikdy jsem nebyl v pozici, kdy jsem si říkal ‚Kdo je další? Jak mu seženeme další zápas? Jak ho dostaneme tady, jak ho dostaneme tam? Jak uděláme tohle a tamto?‘ Je to zábava a líbí se mi to a myslím, že pokud jste fanoušek do bojových sportů, tak chlapa jako je on musíte buďto strašně rádi sledovat nebo nenávidět nebo cokoliv mezi tím. Tenhle chlap je jedním z nejunikátnějších bojovníků, které jsem viděl, jestli není ten nejunikátnější.

Khamzat Chimaev vs Gerald Meerschaert Khamzat Chimaev trefuje Geralda Meerschaerta svým tvrdým pravým direktem a posílá jej do bezvědomí. | zdroj: Profimedia

Zatímco všichni jsou z výkonů Chimaeva „na větvi“, bývalý rozhodčí a současný komentátor v Bellatoru, „Big“ John McCarthy, který byl u zrodu UFC jako takového, nesouhlasí s některými „rekordy“, které UFC Chimaevovi připisuje.

„Sorry UFC a Megan Olivi, ale říct, že pokud Khamzat Chimaev dneska vyhraje, tak nastaví rekord pro nejrychlejší 3 výhry v řadě v UFC?? Co takhle chlap jménem Royce Gracie, který tohle udělal během jedné noci na UFC 1 a potom to ještě čtyřikrát zopakoval? To jsou falešné statistiky. Ten kluk je skvělý, ale nezapomínejte na ty staré chlapy.“

Royce Gracie zdroj: Profimedia

Nutno říct, že John McCarthy má pravdu, protože počátečním konceptem UFC byl pyramidový turnaj bez rozdílu vah, kdy vítěz musel za ten samý večer porazit 3 soupeře. Od toho se po několika letech upustilo a dnes už jsou pyramidové turnaje za jediný večer minulostí. V souvislosti s rekordem Chimaeva, že porazil 3 soupeře během 66 dní, by se tak mělo zdůraznit, že se jedná o rekord „moderní historie UFC“, což jeho výkony ale určitě nijak nesnižuje.

Sám Chimaev asi moc velký význam statistikám nepřipisuje a zajímá jej jediné - šampionský titul. Už před zápasem s Meerschaertem, měl Chimaev v případě vítězství přislíben zápas proti legendě MMA a především BJJ, Demianu Maiovi. To se ale možná ještě změní a Chimaev má zacíleno na top 5 bojovníků z welterové divize. Na svém twitteru sebevědomě řekl, že je mu jedno koho z top 5 dostane, a že se „postará“ o kohokoliv:

„Další je Usman vs. Gilbert. Dejte mi Masvidala, Covingtona, Edwardse, Wonderboye, Demiana. Mají jen rozdílný obličej, výsledek bude úplně stejný. Rozbiju je. Pojďme na to.“

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články