Komentování zápasů už mu nestačí, Dan Hardy sní o návratu do klece. „Někdo to slízne,” slibuje psanec, s nímž se utkal i legendární GSP

Komentování zápasů už mu nestačí, Dan Hardy sní o návratu do klece. „Někdo to slízne,” slibuje psanec, s nímž se utkal i legendární GSP zdroj: Profimedia

Za necelé dva roky mu bude rovných čtyřicet. Ve věku, kdy vrcholoví MMA bojovníci odcházejí do důchodu, plánuje Hardy velkolepý comeback.

Bouřlivák Dan Hardy sice oficiálně rukavice na hřebík nepověsil, naposledy však zápasil v prosinci roku 2012. V domovském Nottinghamu tehdy dokázal porazit Amira Sadollaha. Někdejší titulový vyzyvatel měl následně změřit síly s Mattem Brownem, byl mu ale diagnostikován Wolff-Parkinson-White syndrom (srdeční vada, která se projevuje silným bušením srdce). Hardy tedy podstoupil operaci, kvůli níž musel své řádění v kleci přerušit.

Osmatřicetiletý bojovník nicméně v poslední době opakovaně slibuje, že se hodlá do klece vrátit. Zhruba před rokem se v podcastu Joe Rogana nechal slyšet, že by chtěl znovu vstoupit do programu americké antidopingové agentury, aby mohl znovu vkročit do klece. To se sice zatím nestalo, Hardy ale o comebacku nepřestává fantazírovat. V rozhovoru pro server MMA Junkie přiznal, že ho motivují parádní výkony borců, kteří jsou starší než on.

Dan Hardy zdroj: Profimedia

Zaujala ho například nedávná výhra Frankieho Edgara. Sledování napínavého zápasu v něm evidentně vyvolalo staré vzpomínky. Frankie Edgar je pořád skvělý. Chci říct, že jsem se cítil, jako bych byl zpátky ve škole, zatímco si Frankie Edgar střihnul svůj UFC debut,” zasnil se Hardy. „Pomalu si začínáme uvědomovat, že je MMA mnohem více o inteligenci a zkušenostech. Máme mnoho bojovníků, kteří jsou úspěšní i v pokročilém věku. Vím, že Lamas o víkendu mluvil o důchodu, ale já si myslím, že vypadal skvěle. Podle mě byl ve fantastické kondici. A to je mu také 38.” Ricardo Lamas toho večera také dokázal urvat vítězství.

Hardy také zmínil poslední turnaj na ostrově Yas. Na kartě našel hned několik starších borců. Narážel na duel Antonio Rogerio Nogueira vs. Mauricio Rua, pochválil také Francisca Trinalda. „Myslím, že na turnaji byli čtyři chlapi, kteří byli starší než já. Druhá pravda je, že pouze jeden z nich nasbíral v MMA více zkušeností než já.”

Obávaný striker zároveň naznačil, že je navzdory bohaté kariéře MMA bojovníka zdravý jako řípa. „Měl jsem hodně zápasů, motal jsem se kolem docela dlouhou dobu. Byl jsem ale pouze jednou knockoutován a za ty roky jsem toho moc nevypil. Navíc mě nikdo každý den nemlátí do hlavy,” vysvětluje Hardy. Právě zde vidí svou výhodu oproti bojovníkům, kteří se rizikovému sportu věnují nepřetržitě. „Takže až se rozhodnu vrátit se zpátky, někdo to slízne,“ slibuje Hardy závěrem rozhovoru.

Deset let nazpět se Hardy mohl stát králem weltru. Jeho oponentem byl ale Georges St. Pierre, jenž je často považován za nejlepšího z nejlepších. Držitel titulu šel tehdy už do sedmé obhajoby. GSP měl na soupeře jednoduchý recept. Hardyho celkem bez problémů dostal na zem, kde pokračoval s ground-and-pound. Klání se také pokusil ukončit skrze páky, kimuru ani armbar ale nedokázal dotáhnout, z čehož byl následně trochu překvapený.

Dan Hardy vs. GSP zdroj: Profimedia

Po výše zmíněné operaci se Hardy snažil zúročit bohaté zkušenosti, stal se tedy analytikem a komentátorem. Není to tak dávno, co tuto roli příliš nezvládl. Šlo shodou okolností právě o zápas, v němž exceloval Francisco Trinaldo. Hardymu ujely nervy a rozhodčího Herba Deana seřval za pozdní zastavení souboje. Od šéfa UFC následně přišlo důrazné varování. Dana White dal jasně najevo, že pokud by se situace ještě někdy opakovala, přišel by Hardy o místo.

Zatím není jasné, kdy by se Hardy mohl vrátit. Otázkou také zůstává, s kým by byl ochotný comeback uskutečnit. Bylo by však rozhodně zajímavé vidět anglického bouřliváka znovu v akci.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články