Královna BJJ vydřela důležitou výhru a vyjmenovala všechny soupeřky, se kterými by se ráda utkala příště

Královna BJJ vydřela důležitou výhru a vyjmenovala všechny soupeřky, se kterými by se ráda utkala příště Mackenzie Dern | zdroj: Getty Images

Mackenzie Dern se vrátila na vítěznou vlnu v atraktivním střetnutí s Teciou Torres. Teď má spadeno jen na ty nejlepší.

V soupisce bojovnic UFC by se těžko hledala žena s pověstí lepší grapplerky, než je Mackenzie Dern. Jenže MMA není jen o brazilském jiu-jitsu, v kterém je Mackenzie bývalá světová šampionka. To dost názorně předvedl její poslední zápas s Marinou Rodriguez. V něm se ukázaly mezery v boji v postoji této brazilské Američanky a tudíž absence plánu B v případě, že se jí nepovede dostat soupeřku na zem.

Tecia Torres, velmi dobrá postojářka s výborným pohybem a slušným wrestlingem, tak představovala pro Mackenzie velmi těžkou zkoušku.

Samotný zápas začala aktivněji Dern, která do boje vlétla s divokými údery ve snaze probít si cestu k pokusu o takedown. Tecia však měla rychlé nohy a dařilo se jí držet si bezpečnou vzdálenost. Špatně si nevedla ani ve chvíli, kdy se Dern konečně povedlo svázat ji do klinče, v němž Torres vypadala silněji a dokázala zůstat celou dobu na nohou. Jenže kromě výborné obrany nepředvedla nic, co by způsobilo soupeřce potíže a byla to paradoxně Mackenzie, která svou sokyní otřásla pravým hákem těsně před koncem první pětiminutovky. 

Druhé kolo začalo podobně jako první, jenže ve chvíli kdy se obě zápasnice znova svázaly do klinče se povedlo Mackenzie na Teciu vyskočit, zaháknout se oběma nohama a chytit ji levou ruku do kimury. Jenže stejně jako se Dern ukázala důstojnou soupeřkou v postoji, projevila se Torres podobnou houževnatostí v boji na zemi. Povedlo se ji ubránit jak kimuru, tak následné pokusy o páčení ruky. Udržet chladnou hlavu dokázala i při útocích na nohy a zdárně se dočkala konce druhého kola. Přesto bylo jasné, že tuto část zápasu u rozhodčích prohrála.

Poslední kolo se první dvě minuty neslo v podobném duchu jako to první. Dern byla agresivnější a začala být dokonce přesnější v boxerských výměnách. Torres navíc působila o něco unavenějším dojmem. A tak když se Mackenzie povedlo úspěšně dokončit single leg takedown, vypadalo to, že je po zápase. Vteřinu na to však Tecia dokázala svoji soupeřku kopem doslova odpálit na pletivo a zvládla se postavit zpátky na nohy. Tenhle manévr jí evidentně dodal psychickou vzpruhu, protože až do závěrečného gongu byla ona tou aktivnější a přesnější bojovnicí. 

Starost o výsledek zápasu tak přenechaly obě fighterky rozhodčím, přičemž bylo víceméně jasné, že druhé kolo šlo za Mackenzie a třetí za Teciou. Rozhodnou tedy musela první runda, v které jeden sudí viděl zvítězit Torres, zatímco další dva viděli jako lepší Mackenzie Dern, která si tak připsala důležitou výhru v poměru 2:1 na body. Zároveň ukázala znatelné zlepšení v boji v postoji.

Po zápase pak přišla v odpovědi na otázku, s kým by chtěla bojovat příště, s poměrně dlouhým seznamem potenciálních soupeřek:

„Marina teď vyhrála nad Yan Xiaonan, tak možná právě s Xiaonan. Nebo Joanna bude bojovat s Weili Zhang, tak jedna z nich. Nebo klidně s tou, která prohraje mezi Rose (Namajunas) a Carlou (Esparzou). Uvidíme, ale určitě někdo z první pětky.“

Dern se nejspíše po tomto vítězství sama posune na čtvrté místo v žebříčku slámové váhy. Není tedy vyloučeno, že uvidíme v blízké budoucnosti tuto sympatickou grapplerku v boji o titul.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články