Lion Fight 71: Jakub Benko obhájil titul, Thajec Kwangtung poslal k zemi "šikanátora" MacGregora

Lion Fight 71: Jakub Benko obhájil titul, Thajec Kwangtung poslal k zemi "šikanátora" MacGregora S výškovou převahou Jakuba Benka si italský šampion nevěděl rady. | zdroj: Profimedia

Slovák Jakub Benko si odbyl první obhajobu titulu v organizaci Lion Fight. Soupeře pokácel jako strom. To thajský boxer Kwangtung se pořádně zapotil, o hlavu většího Skota ale nakonec sestřelil KO.

Jakuba Benka (40-19) si domácí fanoušci budou pamatovat především z loňského turnaje Oktagon Underground, kde bojoval s Pirátem a elitním českým "univerzálem" Vasilem Ducárem. Velký úspěch slavil také v Austrálii, kde byla jeho bitva s domácím Toby Smithem oceněna jako nejlepší zápas roku 2018.

Letos v srpnu se pak Jakubovi povedlo ukořistit šampionský pás prestižní organizace Lion Fight, když přebodoval do té doby neporaženého Američana Moraze-Pollarda. Netrvalo dlouho a slovenský thaiboxer byl povolán zpět do akce.

Benko se svými 196 centimetry znatelně převyšuje většinu svých soupeřů a ti neví, jak se k němu přiblížit. Tentokrát ale v tomto směru neměl takřka žádnou výhodu, protože soupeř Joe Boobyer (40-18-2) byl takřka stejně vysoký. Angličan navíc 10 let žil a trénoval přímo v Thajsku.

Zpočátku vyrovnaný souboj se brzy začal překlápět na stranu slovenského bojovníka. Jeho lowkicky se Angličan překvapivě ani nesnažil vykrývat, schytal taky pěkný brazilian-kick, který však neměl potřebnou razanci.

Druhá trojminutovka začla ve vyšším tempu, po necelé minutě šel ale Boobyer po jednom z lowkicků k zemi. Dokázal se sice postavit, takže se pokračovalo, ale bylo jasné, že bude stačit už nejspíš jen poslední zásek holeně do stehna, aby Benko Angličana skácel definitivně. A to se hned vzápětí potvrdilo a opasek tedy zůstává na Slovensku.

Titul však měnil majitele v nižší váze. „Jednoruký“ bojovník Jake Peecock poprvé narazil na přemožitele. Přestože mu však pravačka končí u lokte, předvedl pěkný výkon a po většinu času svého soupeře přeboxovával. Nial McGreevy, který vzal zápas na poslední chvíli jako náhradník, měl ale velkou frekvenci kopů, které se v Muaythai bodují více. (Organizace bohužel ze zápasu zatím nezveřejnila žádné video)

V posledním titulovém zápase na startovce jsme mohli sledovat ringovou variaci na souboj Davida s Goliášem. Skot Alex MacGregor se totiž na váhu do 72,3 kg disponuje neuvěřitelnými 191 centimetry, Thajce Kwangtunga tak převyšoval skoro o dvacet čísel.

Výšková převaha udávala tón zápasu. MacGregor si držel dostatečnou vzdálenost a Thajce v ringu tak trochu šikanoval. Několikrát ho například pěkně z dálky trefil ostrým kolenem. Když se k němu Kwangtung pokusil dostat blíž, svázal ho do klinče a rozjel loktovanou.

Přesto se Kwangtungovi až do 3. kola dařilo udržet „pokerface“. MacGregor začínal mít ale hodně navrch a vypadalo to, že pokud to tak půjde dál, zápas brzy skončí. Stačila ale jedna dobře mířená a rázem se karta obrátila. Skotský dlouhán si doslova ustlal na zemi. Stihl sice vstát, než ho rozhodčí odpočítal, ocitl se ale ve velkých problémech.

MacGregora sice zachránil závěrečný gong, ale mírně otřesený vypadal i po minutové pauze. Thajcovi bylo jasné, že může vyhrát jedině před limitem, mazaně ale změnil cíl útoku a poslal Skotovi tvrdý úder do žeber, po kterém šel nadobro k zemi.

Pěkné KO se ale povedlo také Danu Traceymu.

A málem také Zaku Chabirovi, který v pátém kole překvapil soupeře loktem z otočky. Houževnatý Angličan ale nakonec dokázal pokračovat a prohrál až na body.

 

Zdroje:  lionfight.com

Nejnovější články