Opravdový křest ohněm čeká nováčka Billa Algea proti zkušenému veteránovi Ricardu Lamasovi

Opravdový křest ohněm čeká nováčka Billa Algea proti zkušenému veteránovi Ricardu Lamasovi zdroj: Profimedia

UFC muselo Lamasovi narychlo sehnat soupeře a tak posílá „na porážku“ nováčka Billa Algea.

Veterána UFC Ricarda Lamase v neděli ráno čeká zápas proti nováčkovi, Billu Algeovi, kterému se tak dostane opravdový křest ohněm. Lamas se původně připravoval na bitvu s grapplerským virtuózem, Ryanem Hallem, ale ten se zranil a tak Ricardovi UFC narychlo sehnalo Billy Algea, který si tak odbude svoji krušnou premiéru v UFC.

Ricardo Lamas má za sebou ve svých 38 letech bohatou kariéru, během které se v pérové váze UFC dostal až těsně pod vrchol, kdy v roce 2014 prohrál titulový zápas s tehdejším neohroženým králem pérové divize, José Aldem. I po této prohře sice zůstal ve špičce divize, ale vždy když byl jen krůček od další titulové šance, prohrál s dalším vyzyvatelem.

I tak ale porazil velice dobré jména, jako Charlese Oliveiru (kterého donutil odplácat na skvělou guilotinu), Diega Sancheze, Dennise Bermudeze a další dobré bojovníky. V posledních 4 zápasech ale 3 krát prohrál a je jasné, že by si rád svoji statistiku na hladovém nováčkovi Billovi Algeovi vylepšil.

Lamas je komplexním bojovníkem, který má solidní wrestlerský základ (byl „All-American"), velice dobrý striking a jeho BJJ (především guilotine choke), je na vynikající úrovni. Podívejte se sami na výběr jeho nejlepších ukončení:

Změna soupeře sice vždycky přináší určitou nejistotu, ale Ricardo je v tomto směru v klidu:

„Připravoval jsem se na grapplera, ale nevynechával jsem ani další oblasti. On (Bill Algeo) nemá v tomhle zápase co ztratit, a to jej dělá nebezpečným. Všichni očekávají, že prohraje, protože je to nováček a jde proti veteránovi jako jsem já a já si toho jsem vědom. Musím zůstat technický, držet se svého plánu a adaptovat se na cokoliv, co do oktagonu přinese,“ řekl Ricardo Lamas na tiskové konferenci.

Bill „Seňor perfecto“ Algeo je sice šampionem v organizaci Ring of Combat a má dobrou statistiku 13 výher a jen 4 prohry, ale dosud nečelil bojovníkovi takového kalibru a s takovými zkušenostmi, jako je Ricardo Lamas. Ale je pravda, že nemá moc co ztratit a do karet mu hraje skutečnost, že je o 7 let mladší, než jeho 38 letý soupeř.

Zápas na hlavní kartě mezi oběma borci můžete sledovat v neděli ráno zhruba od půl čtvrté.

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články