Kdysi spolu trénovali, teď se zabiják Robbie Lawler utká s dlouhánem Neilem Magnym

Kdysi spolu trénovali, teď se zabiják Robbie Lawler utká s dlouhánem Neilem Magnym zdroj: Profimedia

Robbie Lawler neumí dělat nudné zápasy a Neil Magny pro něj bude velice tvrdým testem.

V neděli nás na turnaji UFC Vegas 8 čeká spousta zajímavých zápasů a jedním z těch nejatraktivnějších, by mohl být souboj Robbieho Lawlera a Neila Magnyho.

Robbie „The Ruthless“ Lawler, je ve svých 38 letech veteránem každým coulem. Svůj první profi MMA zápas měl v roce 2001 a do UFC se dostal o rok později, kde vítězně debutoval na UFC 37. O téměř 20 let později má Robbie na kontě 43 zápasů, z toho 28 výher, vyhrál šampionský titul ve welterové váze a dvakrát jej obhájil.

Díky svému agresivnímu stylu dělá Robbie Lawler jedny z nejlepších zápasů v MMA a především jeho druhá bitva s Rory MacDonaldem, se zapsala zlatým písmem do historie MMA, jako jeden z nejlepších a nejdrsnějších zápasů všech dob (na tento zápas se můžete podívat zde).

Robbie je typický striker a do wrestlingu ani na zem se moc nehrne. Jeho největší zbraní jsou jeho silné údery, hlavně je jeho pravý hák a tvrdé kopy. Jeho obrovskou předností je jeho houževnatost a často za svoji bohatou kariéru ukázal, že čím je zápas tvrdší, tím více si v něm libuje.

Lawlerovou slabinou, je to, že často příliš dlouho čeká na ten perfektní moment, kdy rozjede svá splašená kladiva. To se mu stalo osudným v zápase s Rafaelem dos Anjosem a s Colbym Covingtonem, kde se Robbie celý zápas snažil trefit bradu svého soupeře svoji tvrdou pravačkou, ale ti to věděli a tak se tomuto nebezpečí vyhnuli. Přestože Robbie není wrestler, jeho obrana proti takedownům je výborná a málokdo jej dokáže sundat nebo udržet na zemi.

I přes svoje kvality, si Lawler momentálně nese 3 porážky za sebou, což se mu ještě za celou kariéru nestalo. Těžkou hlavu si z toho ale Robbie nedělá:

„Je to jen jeden zápas. Sobota. To je to, na co se soustředím. Nesnažím se nic dokázat, jen tam půjdu a ukážu svoje schopnosti.

„Je jedno, co se stalo v minulosti, záleží na tom, kdo jsi dneska. To je to, co je na soutěžení úžasné.“

Jeho soupeř, Neil Magny, je na 14. pozici v žebříčku a chtěl by se přes Robbieho dostat výše. Za svoji kariéru nasbíral 23 výher a 7 porážek a dokázal vyhrát i nad takovými soupeři jako je Kelvin Gastelum, Hector Lombard, Johny Hendricks nebo Carlos Condit.

Neil rozhodně není takový „finisher“ jako Robbie, což také odpovídá jeho stylu. Neil Magny je na welterovou váhu velký chlapík, měří 190 cm a dokáže toho v zápase také patřičně využít. Své soupeře trefuje svým dlouhým jabem nebo okopává lowkicky a nerad se zapojuje (na rozdíl od Lawlera) do nebezpečných přestřelek. Jeho wrestling je ale také na skvělé úrovni a dokáže jej velice dobře kombinovat se svými údery. Navíc má pořádné plíce a umí zápas udržet v rychlém tempu, což by Lawlerovi mohlo činit potíže, stejně jako se mu to stalo v zápase s Colby Covingtonem.

Zajímavé je, že když Neil Magny začínal s MMA, chvíli spolu s Robbiem Lawlerem trénovali a Neil vzpomíná na společné sparringy jako na zlomový okamžik v jeho kariéře:

„Tehdejší tréninky byly tvrdé. Byl jsem 19 letý kluk, který spároval s chlapem jako je Robbie Lawler. Otevřelo mi to oči. Takové tréninky mě přinutily zpochybňovat, jestli mám mít MMA jako kariéru. Ale to, že jsem prošel testem s Robbiem Lawlerem, mi dalo sebevědomí a řekl jsem si ‚Víš co? Jsem připravený na to dostat se do UFC. Jsem připravený udělat z toho kariéru a jít „all in“‘. Takže jsem v podstatě vděčný za tu zkušenost, které se mi tehdy dostalo“

Tento atraktivní zápas můžete sledovat v neděli ráno kolem 5. hodiny ráno. Samozřejmě vám dopřejeme rychlý report ze zápasu, hned jak bude po všem.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články