"Pan Knockout" Anthony Johnson se po 3 letech vrací zpět, namísto UFC se však upsal Bellatoru

"Pan Knockout" Anthony Johnson se po 3 letech vrací zpět, namísto UFC se však upsal Bellatoru zdroj: Profimedia

Obávaný "Rumble" se konečně vrací, trochu překvapivě dal ale před UFC přednost Bellatoru.

Je to už pár let, co Anthony Johnson pověsil ruce na hřebík. Mnozí bojovníci z polotěžké divize si tehdy nejspíš oddechli, protože "Rumble" měl v rukách neskutečné rány a byl hrozbou pro všechny. Z 22 výher získal 16 T/KO a knockoutoval takové borce jako třeba Gustafssona, Manuwu, Badera či Teixeiru. V dubnu 2017 však překvapivě ohlásil odchod do sportovního důchodu.

Během té doby se několikrát spekulovalo o jeho návratu. Až letos v létě ale jeho manažer Ali Abdelaziz konečně oznámil, že se zapojil do antidopingového testovacího programu USADA, což značilo, že by po půl roce mohl naskočit do boje a zamíchat kartami v polotěžké váze. V budoucnu by tak určitě zkřížil cestu i s Jiřím Procházkou.

Nyní však přišla od Abdealize překvapivá zpráva: "Anthony podepsal smlouvu s Bellatorem a fanoušci se mohou těšit, že jej uvidí bojovat na konci března nebo v dubnu. Bude bojovat v těžké váze a polotíze." Nutno zmínit, že Bellator nemá ani zdaleka tak přísnou antidopingovou kontrolu jako UFC, což by také mohlo hrát roli. Druhá věc je, že UFC teď hodlá bojovníky spíš propouštět a Bellator možná zkušenému veteránovi nabídl lepší finanční podmínky.

Pro Bellator je to jistě skvělá zpráva, protože jejich light heavyweight divize začíná být skutečně zajímavá. Ostřílený Ryan Bader sice nedávno ztratil trůn v souboji s Vadimem Nemkovem, ale určitě ještě neřekl poslední slovo. Corey Anderson byl 4 divize v UFC a v Bellatoru si nepochybně brousí zuby na titul. Jak divizními kartami zamíchá "Rumble" se snad dozvíme velmi brzy.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články