Bellator nám už dnes v noci nabídne další zápasy našlapané pyramidy polotěžkých vah i jiné zajímavé bitvy

Bellator nám už dnes v noci nabídne další zápasy našlapané pyramidy polotěžkých vah i jiné zajímavé bitvy Vadim Nemkov likviduje Ryana Badera. | zdroj: Getty Images

Ruský šampion, americký vyzyvatel a další solidní obsazení najdeme na turnaji Bellator 257.

Na turnaji Bellator 257 nás čekají atraktivní zápasy. Tohle jsou ty nejzajímavější, na které se můžete těšit:

Vadim Nemkov vs Phil Davis

Hlavní zápas turnaje bude součástí Grand Prix v polotěžké váze a ve jménu odvety se v něm utkají Vadim Nemkov s Philem Davisem. Oba se spolu utkali už před třemi lety a tehdy byl ve vyrovnaném zápase úspěšnější Nemkov, který vyhrál na split decision.

Od té doby se stal Nemkov šampionem polotěžké váhy a v pořádně nabité pyramidě bude obhajovat svůj titul. Nejdřív však musí projít přes veterána Davise, který mu chce porážku oplatit:

„Dívám se na ten zápas a říkám si, že musím začít dříve a když uvidím chybu, musím ji okamžitě využít. Nemusím to takhle nezbytně zvládnout pokaždé, někdy si to prostě musíte vynutit, jít tam silou a udělat, co je třeba,“ dívá se na odvetu Davis.

Nemkova znají čeští fanoušci především jako soupeře Jiřího Procházky z Rizinu, kde po šíleném prvním desetiminutovém kole Procházka Nemkova psychicky i fyzicky zlomil a ten už do druhého kola nenastoupil. V Bellatoru si ale ruský šampion vede mnohem lépe a zatím zde neprohrál. Naopak se mu povedlo ukořistit šampionský titul Ryanu Baderovi, kterého ukončil ve druhém kole na TKO.

Davis je skvělým wrestlerem a Nemkov zase perfektně ovládá ruské sambo, takže jejich wrestlerské výměny by se mohly vynulovat. Je tak velice pravděpodobné, že zápas bude rozhodovat spíše jejich striking, který mají oba rovněž na velice dobré úrovni. Nemkovova poslední výhra nad Baderem ale ukázala, že se tento svěřenec legendárního Fedora Emelianenka neustále zlepšuje a Phil Davis tak bude muset ukázat bezchybný výkon, pokud jej bude chtít porazit.

Na stejném turnaji bude zápasit i Nemkovův staší bratr Viktor, který je rovněž mistrem světa v combat sambu a jeho soupeřem bude švédský Karl Albrektsson, kterého můžou znát čeští fanoušci rovněž jako jméno na Procházkově seznamu obětí jeho působení v Rizinu.

Corey Anderson vs. Dovletdzhan Yagshimuradov

Pro všechny bylo velice nečekané, že Corey Anderson přešel v létě jako čtvrtý muž žebříčku polotěžké váhy UFC do Bellatoru. Ale Anderson dostal od Bellatoru nabídku, která se neodmítá a tak jej teď můžeme vidět v nabitém turnaji polotěžké váhy. Corey je především skvělý wrestler, s typickou tvrdou pravačkou, který představuje nebezpečí pro každého, kdo se před něj postaví. V Bellatoru už to pocítil i legendární Malvin Manhoef, kterého Corey porazil na TKO ve druhém kole.

Jeho soupeřem mu bude bojovník, jehož jméno je velice těžké vyslovit, Dovletdzhan Yagshimuradov. Tento bijec z Turkmenistánu má na kontě 18 vítězství (11 KO a 4 submise), 5 porážek a veze se na vlně 8 vítězství v řadě. Zápasil především v ruských organizacích ACB a ACA a v Bellatoru si tak proti Andersonovi odbude svůj debut.

Paul Daley vs. Sabah Homasi

Paul Daley je muž s pravděpodobně nejlepším levým hákem v celém MMA. Ale také muž, který dostal v roce 2010 doživotní ban z UFC, když po zápase zákeřně napadl Joshe Koschecka. I přestože má černý pás v BJJ, zápas drží raději v postoji, ve kterém je velice nebezpečný. O tom svědčí i jeho statistiky, kdy ze 42 vítězství jich 33 vyhrál na KO.

Jeho soupeř, americký bojovník s libanonskými kořeny, Sabah Homasi, je také velice kvalitním strikerem (10 KO z 15 vítězství) a můžeme se tak těšit na pořádnou bitvu v postoji.

I další zápasy určitě budou stát za to a takto vypadá celá zápasová karta:

Hlavní karta

Vadim Nemkov (c) vs. Phil Davis             

Corey Anderson vs. Dovletdzhan Yagshimuradov

Paul Daley         vs. Sabah Homasi                                                    

Veta Arteaga     vs. Desiree Yanez                                                     

Prelims

Julius Anglickas vs. Gregory Milliard                                                 

Julia Budd vs. Dayana Silva                                                   

Steve Mowry vs. Shaun Asher                                             

Grachik Bozinyan vs. Demarques Jackson                                                     

Raymond Daniels vs. Peter Stanonik                                                

Karl Albrektsson vs. Viktor Nemkov                                                 

Jay Jay Wilson vs. Pedro Carvalho                                                    

Marcus Surin vs. Lance Gibson Jr.                                                     

Mads Burnell vs. Saul Rogers

 

Prelims zápasy začínají už dnes od 23:30 a hlavní karta začne v sobotu, ve 3 hodiny ráno. Reporty z těch nejzajímavějších zápasů samozřejmě naleznete u nás, na Fights.cz.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články