Odveta za dva kopy do rozkroku. Stanonik se podruhé utká se strojem na KO Danielsem

Odveta za dva kopy do rozkroku. Stanonik se podruhé utká se strojem na KO Danielsem Daniels sází otočky jednu za druhou, ne vždy však najdou cíl. | zdroj: Profimedia

Turnaj Bellator 257 v sobě ukrývá jednu speciální odvetu za bolestivý "kulečník". Stanonik má co oplácet, ale nechce do zápasu tahat žádnou zášť.

Obávaný kickboxer Raymond Daniels se vrací do dalšího MMA zápasu. Tento americký bojovník, který je mimochodem kickboxerským šampionem welterové váhy v Bellatoru, je jedním z nejlepších strikerů, které má Bellator k dispozici. O jeho umění vypovídá i knockout, kterým před dvěma lety složil Wilkera Barrose. Tomu několikrát naznačil roundhouse kick s otočkou, až jej nakonec knockoutoval pravým hákem a ukázal tak divákům jedno z nejpůsobivějších KO v historii MMA.

Ne vždy se ale vše povede tak jak má a jeho poslední zápas proti Peteru Stanonikovi je toho důkazem.

Daniels totiž Petera Stanonika nakopl velice tvrdým kopem z otočky přímo do rozkroku. Chudák Stanonik se v bolestech sesunul na zem a nevypadal vůbec dobře. Nakonec se ale dokázal sebrat a pokračoval v zápasu. Jenže co čert nechtěl, jen pár sekund poté jej Daniels znovu sundal naprosto stejným kopem do rozkroku. To už bylo na Stanonika moc a znovu šel v bolestech k zemi. Tam se bolestí neubránil slzám a provolával jména všech svatých. Bylo jasné, že zápas je u konce, což potvrdil i přivolaný lékař a Stanonik musel být odvezen do nemocnice.

Zápas byl velice překvapivě vyhlášen ne jako diskvalifikace, ale jako „no contest“ (bez výsledku) a dnes budou mít oba bojovníci možnost výsledek napravit. Peter Stanonik si ale nebere do zápasu žádnou zášť a Danielsovi nic nevyčítá:

„Znám toho týpka a je to dobrý chlap. Nemyslím si, že je to špatný člověk. Nemyslím si, že to udělal naschvál, je to prostě součástí sportu. A jen náhodou se to stalo dvakrát za sebou. Nemyslím si, že je vůbec v lidských silách, aby byl někdo tak dobrý, že se trefí naschvál svojí nohou dvakrát do mého rozkroku.“

Odvetný zápas tak Stanonik vůbec nebere jako příležitost k pomstě, ale jako možnost porazit skvělého bojovníka:

„Je mi 32 let. Nejsem na nějaké zlomyslné odvety. Jsme tady abychom bojovali a nakrmili svoje rodiny. Nikdy nikoho úmyslně nemlátím do rozkroku. To je extrémně špatné. Jdeme do tohoto sportu, protože chceme respekt a jediná cesta jak získat respekt, je dát ho. Já bych nikdy nic takového nemohl udělat. Absolutně ne,“ vzkázal Stanonik. Uvedl také, že se mu Daniels po zápase omluvil, a že je pro něj čest, že může bojovat s takovým bojovníkem, jako je Daniels.

„Bellator se hodně omlouval. Vlastně mi dali odškodnění. On (Daniels) se strašně moc omlouval. Je to prostě bojování a takové věci se stávají, nemám žádnou zášť. Není tam doslova žádná zášť, žádné negativní pocity. Věděl jsem, že s ním chci znovu bojovat. Je to legenda, já jsem nikdo. A buďme upřímní, jediný způsob jak si uděláte jméno v bojových sportech, je že porazíte nějakou legendu. Pravda je taková, že Raymond může zápasit s kýmkoliv chce. Může si ukázat a dostane to. Vím, že si ho hýčkají a že dostává více pozornosti než já. Rozumím tomu, jak tahle hra funguje. Takže jsem vlastně velice vděčný, že vzal tu odvetu.“

Doufejme tedy, že Rymond Daniels nechá tentokrát svoje podpásovky doma, a že uvidíme skvělý zápas mezi dvěma dobrými bojovníky. Prelims zápasy turnaje Bellator 257 začínají už dnes od 23:30. Samotný zápas mezi Danielsem a Stanonikem by tak mohl být na řadě kolem 1:30 v sobotu ráno.

Zdroje:  fansided.com

Nejnovější články