Svému příjmení dělá čest. Said Nurmagomedov zničil soupeře za necelou minutu!

Svému příjmení dělá čest. Said Nurmagomedov zničil soupeře za necelou minutu! zdroj: Profimedia

Zdá se, že pokud se jmenujete Nurmagomedov, máte bojování prostě v krvi. Tentokrát akci UFC ve velkém stylu odstartoval Said.

V úvodním zápase UFC Fight Island 6 přivítal Said Nurmagomedov nováčka z Filipín Marka Striegla. Jejich střet ale neměl dlouhého trvání.

Said (14-2) sice není přímým příbuzným neporaženého šampiona lehké váhy Khabiba Nurmagomedova, ale bojování má stejně jako jeho slavnější krajan v krvi. Vyznačuje se však zcela odlišným stylem, protože preferuje boj v postoji, kde často využívá divácky atraktivní techniky jako otočky či highkicky. První 2 zápasy v UFC mu vyšly na výbornou, avšak loni v prosinci i přes dobrý výkon nestačil na Barcelose. 

Tentokrát jsme z jeho strany "bohužel" nemohli sledovat přehlídku technik. Oba borci sice do zápasu vlétli ve velkém tempu, avšak Mark Striegl si při jednom z výpadů naběhl na Saidovu přední a šel k zemi. Těžko říct jestli vlivem úderu nebo se jednalo o podklouznutí. Nestihl však ani dopadnout na zem a zachytil se Nurmagomedovovy nohy. Chtěl ho tak vzít na zem, ale Dagestánec ukázal skvělou stabilitu a sázel mu do nekryté hlavy jeden úder za druhým, takže musel zakročit rozhodčí a zápas ukončit. 

Said není aktuálně v žebříčku TOP 15 bantamové váhy, cenným vítězstvím a se skóre v UFC 3-1 by se ale mohl do boje brzy vrátit a trochu v širší špičce zamíchat kartami.

Said Nurmagomedov zdroj: Profimedia

Nejnovější články