Brian Ortega ovládl všech pět kol, „Korean Zombie“ na něj recept nenašel

Brian Ortega ovládl všech pět kol, „Korean Zombie“ na něj recept nenašel Brian Ortega - Korean Zombie | zdroj: Profimedia

Brian Ortega proti Chan Sung Jungovi předvedl skvělý vyspělý výkon a zaslouženě si odnáší vítězství.

Pérová váha. Brian Ortega nastupoval do tohoto zápasu jako divizní dvojka, a to i přesto, že téměř dva roky nebojoval. V posledním zápase sice přišla jeho první prohra kariéry proti tehdejšímu šampionovi Maxi Hollowayovi (inkasoval téměř 300 úderu a vydržel až do čtvrtého kola), ale rozhodně patří stále k bojovníkům, kteří do úzké skupinky uchazečů o titul patří.

Chan Sung Jung známý především pod přezdívkou „Korean Zombie“ byl před dnešním duelem váhovou čtyřkou. S Ortegou mezi nimi navíc vládne velká rivalita, která byla spuštěna především profackováním Jungova manažera právě americko-mexickým bojovníkem.

První kolo začalo opatrně a defenzivně z obou dvou stran. Jako první se více osmělil Ortega, který především trefoval velice přesně silné low kicky. Zombie se přidal až ve druhé půlce a několikrát se pokusil o slušný výpad, což ale bylo spíše kontraproduktivní, protože sám inkasoval nepříjemné údery na hlavu. První kolo jednoznačně pro Ortegu.

Brian Ortega - Korean Zombie Brian Ortega - Korean Zombie | zdroj: Profimedia

Do druhé kola se Zombie více osmělil a předvedl velice pěknou kombinaci zakončenou tvrdým zvedákem. Ortega se po chvíli pokusil o single-leg takedown, který se mu ale nepovedl, takže duel zůstal v postoji. Tam byl v tomto kole aktivnějším rozhodně Jung, jenž několikrát svého oponenta natlačil na pletivo a trefoval další tvrdé zvedáky.

S Ortegou to ale nijak výrazně neotřáslo. Naopak. Když už to vypadalo, že se druhé kolo bude v relativním poklidu chýlit ke konci, vystřelil hodně tvrdý a překvapivý loket z otočky, kterým Zombieho sestřelil k zemi. Jung se sice dokázal postavit, ale stále čelil neustálému tlaku, kterému nakonec s obtížemi odolal. Druhé kolo hodně vyrovnané, nejspíše nakonec ve prospěch Ortegy.

Třetí kolo bylo po prvních dvou rozhodně nejtaktičtější. Oba dva borci se soustředili především na pevnou obranu, ze které se čas od času pokusili o nějaký slabší výpad. I tak byl stále lepším Ortega, který dokázal častěji prorazit soupeřův kryt, což také ke konci potvrdil velice tvrdým hákem, který znovu Zombiem trochu otřásl. Třetí kolo bodově opět na straně Ortegy.

Ve čtvrtém kole se Zombie několikrát pokusil o low kick, ale soupeř mu ho pokaždé skvěle zachytil. Jeden z kopů navíc Ortega okamžitě převedl do úspěšného takedownu a v pádu ještě stihl trefit úder na hlavu, kterým Jungovi otevřel nepříjemnou ránu nad okem, kvůli které byl do oktagonu vpuštěný lékař. Duel po kontrole mohl pokračovat, ale Zombie byl evidentně rozhozený a neustále si na oko sahal. Čtvrté kolo znovu vyznělo pro Ortegu.

Do pátého kola nastupoval Zombie s vědomím, že vítězství mu přinese pouze ukončení před limitem. Pokoušel se o slušné kombinace, ale Ortega se skvěle pohyboval a většině úderů se dokázal vyhnout. Naopak několikrát sám ostře zakontroval a trefoval Jungovu hlavu, čímž mu opět otevřel ránu nad okem. V posledních dvou minutách už bylo takřka jasno, že tento zápas s největší pravděpodobností dojede až do samotného konce, což se také stalo. Neskutečně účinný, a především vyspělý výkon, od Briana Ortegy.

Vítěz: Brian Ortega – na body (50-45, 50-45, 50-45)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články