Thaiboxer Štěpán Guba dnes nastoupí v semifinále pyramidy v Polsku. K vidění bude také barmský box

Thaiboxer Štěpán Guba dnes nastoupí v semifinále pyramidy v Polsku. K vidění bude také barmský box zdroj: Profimedia

Talentovaný hanácký thaiboxer má před sebou další výzvu. V semifinále turnaje v Polsku poměří síly ze zkušeným domácím závodníkem

Mladý talent Štěpán Guba se po úspěšném tažení v Thajsku v loňském roce blýskl také na domácí scéně, když na poslední chvíli zaskočil jako náhradník do turnaje Underground ve váze do 70 kg. V prvním kole vyřadil Jana Pajtaše a o dva týdny později se málem postaral o velké překvapení, když jeho souboj s favorizovaným Tadeášem Růžičkou muselo rozhodovat až extra nastavené kolo.

Guba je tvrďák, který se velkých výzev nebojí. Přestože je ortodoxní thaiboxer, den předem klidně vzal MMA zápas proti ostříleném Matěji Kuzníkovi. V těchto pravidlech tak dostal doslova křest ohněm, když ho ostravský bojovník okamžitě strhl na zem, kde ho dlouho demoloval. Podobně na poslední chvíli zaskočil i na poslední DFN do souboje o český titul WMC v Muaythai proti Andy Čehovskému. Prohrál nejtěsnějším možným výsledkem 2:1 na body.

Nyní se Štěpán vydá do Polska, kde pokračuje jeho cesta 8členném turnaji A1 do 71 kg. „Jedná se o poměrně novou organizaci v Polsku, která ale pořádá už svůj sedmý galavečer. V pyramidě jsou velmi zkušení bojovníci, kteří běžně startují na mistrovstvích světa a Evropy IFMA, což je ta nejvyšší možná úroveň amatérského thajského boxu a zápasit na těchto šampionátech už něco znamená,“ přiblížil pro Fights Štěpánův hlavní trenér Tomáš Musil.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Štěpán Guba (@goubek1)

V prvním kole v květnu přejel český bojovník Mabela z Francie, kterého ve třetím kole dokonce poslal do počítání, nyní ale nastoupí proti domácímu a favoritem nebude. „V semifinále nás čeká velice zkušený polský bojovník Daniel Jedrzejewski, který posledně přejel dalšího Čecha Macka. Daniel má zkušenosti například ze zápasů organizace YOKKAO a je vyznavačem klasického thajského stylu tvrdých kopů, kolen a dobrým klinčem,“ popsal olomoucký kouč.

Z týmu Štěpána Guby ale vládne sebevědomá nálada. Poté, co se talentovanému mladíkovi moc nevydařil závěr loňského roku, udělal změny v přípravě a ty začínají přinášet výsledky. Hodně napověděl i poslední zápas s Čehovským, do kterého prý Štěpán naskakoval ze silové přípravy, během níž nespároval. „Na tréninku vypadá výborně, hlava je nastavená perfektně, přesně víme, co chceme v zápase dělat,“ neskrývá nadšení trenér. „Každopádně to, co se skutečně stane, nevíme a buď padneme my nebo soupeř.“

Kromě Muaythai budou k vidění také zápasy v barmském boxu Lethwei, v němž se bojuje bez rukavic, povoleny jsou hlavičky a po KO má bojovník čas na „resuscitaci“, aby mohl v zápase pokračovat. I v tomto umění probíhá turnaj formou pyramidy. Celou akci je možné sledovat skrz PPV, které lze za cca 110 Kč zakoupit na a1federation.pl.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články