UFC odvolalo komentátora Joe Rogana, pravděpodobně kvůli jeho nařčení z rasismu

UFC odvolalo komentátora Joe Rogana, pravděpodobně kvůli jeho nařčení z rasismu Joe Rogan zpovídá Conora McGregora těsně po tom, co si irský bojovník zlomil holeň. | zdroj: Getty Images

Tlak na Joe Rogana neustává a UFC rozhodlo, že nadcházející turnaj UFC 271 komentovat nebude.

Nejdéle sloužící komentátor v UFC, Joe Rogan nakonec přece jen nebude na zítřejším turnaji UFC 271 komentovat zápasy. Původně měl Rogan provázet diváky zápasy spolu s Danielem Cormierem a Jonem Anikem, ale důvěryhodné zdroje prý serveru MMAFighting prozradily, že Joe nakonec nebude součástí komentátorské party a na jeho místo zaskočí bývalý bojovník a šampion Michael Bisping.

Joe Rogan si teď prochází krušným obdobím a je na něj kladen velký tlak. Nedávno byl totiž obviněn, že ve svém nejsledovanějším podcastu propaguje dezinformace, zejména ohledně covidu. Když se mu podařilo ustát tuto aféru, vytáhla se na něj sestříhaná a z kontextu vytržená nahrávka, ve které Rogan říká slovo „nigger“, které je pro bělocha nepřípustné a má velice hanlivý význam vůči černochům. Rogan tak byl obviněn z rasismu a spousta lidí volalo po stažení jeho podcastu z platformy Spotify. Ta se sice za podcastera postavila, ale vypadá to, že UFC nechce zbytečně budit vášně a Rogana tak z komentátorského stanoviště pro zítřejší turnaj UFC 271 odvolalo.

Joe Rogan zdroj: Getty Images

Ještě na tiskové konferenci před turnajem vyjádřil dlouholetému komentátorovi velkou podporu šampion Israel Adesanya, který vzkázal, ať se Joe na všechny odpůrce „vykašle“ a prohlásil, že Rogan není žádný rasista a naopak se jedná se o jednoho z nejlepších lidí, se kterými kdy pracoval.

Komentátora se také zastal youtuber a boxer Jake Paul, který už dlouho vede zákopovou válku s šéfem UFC Danou Whitem: "Takže ESPN a Disney odvolalo Joe Rogana z komentování UFC, ale stojí za Danou Whitem, který nazývá reportéry blbcema, říká, že ženské zápasnice vypadají jako chlapi v šatech a na podpatcích a tvrdí, že poškození mozku je součástí hry? Odvolali jste špatného chlapa pane Chapek," adresoval Jake Paul své rýpnutí šéfovi Disney. Je však možné, že Paul má pravdu a White, který je Roganovým přítelem, byl k odvolání komentátora donucen ze strany svých partnerů ESPN a Disney.

UFC oficiálně odůvodnilo stažení Rogana z turnaje tím, že mu „kolidoval rozvrh“, ale lze si jen těžko představit, že by měl Rogan důležitější věci na práci než komentovat dlouho plánovaný turnaj. Mnohem pravděpodobnější tak bude varianta, že UFC, potažmo jeho partneři nechtěli být zbytečně spojováni s Roganovou kauzou a čekají, až věci kolem něj utichnou.

Podle všeho by však měl být Rogan zpět na komentátorském stanovišti už na turnaji UFC 272, který přijde na řadu 5. března a v hlavním zápase večera se spolu v bratrovražedném souboji utkají Colby Covington proti Jorge Masvidalovi. Do velké míry ale bude pravděpodobně záležet, jak moc kauza Joe Rogana utichne nebo naopak nabude na velikosti.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články