Adesanya nevěří, že se Whittaker skutečně změnil, a prozradil, co od něj v zápase očekává

Adesanya nevěří, že se Whittaker skutečně změnil, a prozradil, co od něj v zápase očekává První zápas vyhrál Adesanya, brzy se ale dočkáme odvety a Whittaker slibuje odplatu. | zdroj: Profimedia

Australan Robert Whittaker musel před lety zkousnout hodně trpkou porážku, když ho z trůnu střední váhy UFC sesadil nenáviděný Israel Adesanya. Nyní nadešel čas pomsty, dokáže ale v zápase ukočírovat své ego? Šampion předvídá, že kvůli němu znovu padne.

Jejich první zápas se v roce 2019 nesmazatelně zapsal do historie MMA, v Melbourne ho přímo na místě sledovalo neuvěřitelných 57 127 diváků. A ti tak na vlastní oči viděli, jak domácí Robert Whittaker musel sklonit hlavu před Israelem Adesanyou, jenž ho hned dvakrát poslal k zemi a sebral mu pás šampiona střední váhy.

Okamžitá odveta nedávala po tak dominantním vítězství smysl a Whittaker o na ni ani nijak zvlášť nespěchal. Namísto toho trpělivě bojoval s kýmkoliv, koho před něj UFC postavilo. Po dominantních vítězstvích nad Tillem, Cannonierem a Gastelumem ale bylo čím dál tím jasnější, že druhý souboj s Adesanyou, který ve střední váze taktéž nemá konkurenci, je jen otázkou času.

Ačkoliv ale "Reaper" v posledních zápasech vypadal skutečně dobře, do zápasu bude nastupovat jako outsider. Jemu osobně však tato pozice vyhovuje, protože z něj snímá nepříjemný tlak. Působí tak celkově o dost vyrovnanějším dojmem než před lety, kdy se nechal zatáhnout do předzápasových slovních přestřelek. O Adesanyu už také nepodceňuje, v několika rozhovorech na jeho adresu uvedl, že je to opravdu dobrý bojovník.

Robert Whittaker vs. Israel Adesanya Whittaker musel zkousnout tvrdou prohru s Adesanyou, dopadne odveta jinak? | zdroj: Profimedia

"Udělal jsem ho pokornějším ve smyslu, že nemůže říkat takové blbosti jako poprvé," komentuje Robertovu proměnu šampion a připomněl tehdejší jeho vyjádření: "Myslím, že Adesanya není tak dobrý, jak si myslí, že je." A ačkoliv Australan nyní působí mnohem pokorněji, Israel nevěří, že se skutečně změnil i v hlavě. "Jeho ego mu to nedovolí a to bude jeho pád," předvídá. 

Velký dojem na něj neudělaly ani poslední tři Whittakerovy výhry. "Vynalezl snad nějaký nový pohyb nebo něco? Upravil svůj jab nebo nevím co? Zlepšil se, to ano, ale ne tak moc, jak to lidi nafoukli. Myslím, že lidé možná mají jen nízké standardy, to je vše. Já mám vysoké standardy."

"Myslím, že proti všem těm třem soupeřům hrál tuhle hru dobře. Zároveň ale, pokud byste dali ty tři chlapy dohromady, tak se mi nevyrovnají. To, jak bojují, není to stejné jako já."

Od Whittakera očekává, že se bude snažit přenést boj na zem a vyhrát způsobem, který odkoukal od Blachowicze. Tudy ale podle šampiona nepovede a nepůjde to ani v postoji a jakmile Australan zjistí, že neví kudy kam, zpanikaří a znovu padne.

Jak nakonec odveta dopadne, se dozvíme již v neděli ráno, hlavní karta akce UFC 271 startuje ve 4:00 našeho času. Těšit se můžeme také na těžkotonážníky Derricka Lewise a Taie Tuivasu či Jareda Cannoniera s Dereckem Brunsonem.

Zdroje:  YouTube ESPN , Israel Adesanya - Youtube

Nejnovější články