Adesanya tipuje výsledek titulové bitvy Strickland vs. Du Plessis

Adesanya tipuje výsledek titulové bitvy Strickland vs. Du Plessis Israel Adesanya vs. Sean Strickland | zdroj: Profimedia

Bývalý šampion bude mít tento víkend v titulovém zápase jasného favorita.

Když Israel Adesanya loni v dubnu konečně srovnal účty se svým arcirivalem Alexem Pereirou a získal zpět pás šampiona střední váhy, okamžitě začal zadělávat na souboj s Dricusem du Plessisem. Mělo to háček, Jihoafričan totiž musel nejprve projít přes Roberta Whittakera a šance na úspěch nebyly moc vysoké. Nakonec se ale "Stillknocks" trefil a zvítězil na TKO.

Jenže vyšlo najevo, že už do tohoto zápasu šel se zraněnou nohou a naskočit hned do titulové bitvy proti Adesanyovi odmítl. Šanci tak namísto něj dostal Sean Strickland, kterému v té době patřila až sedmá příčka v divizním žebříčku a v jeho vítězství věřil jen málokdo. Po pěti kolech však jasně zvítězil na body a stal se novým vládcem střední váhy. A už tento víkend jej čeká první obhajoba, vyzve právě výše zmíněný Du Plessis.

Adesanya samozřejmě rivaly bedlivě sleduje. Dokonce se objevila neoficiální informace, že by měl být osobně přítomen v Torontu. To se sice zatím nepotvrdilo, alespoň ale nabídl svůj pohled na oba bojovníky a analýzu jejich souboje.

Strickland bude podle něj nebezpečný svým předním direktem, a proto bude Du Plessis možná nucen změnit taktiku a zkusit to přes wrestling a boj na zemi. "Dricus podle mě udělá první krok vzad. A z ústupu není zvyklý bojovat, rád tlačí. Sean, ten to umí, je v obraně dobrý. Snažím se projít různé scénáře, představit si to," zapřemýšlel se Adesanya nahlas. "Jo, pokud to Dricus vezme na zem, tak by si tam s ním měl vědět rady. A dostat Seana dolů bude možná snadné..." Uznal ale, že Jihoafričan je díky svému divnému stylu a rytmu nebezpečný i v postoji.

"Přikloním se na stranu Du Plessise. Bude to na body? Tipnu, že ne. Ne, že bych Seana a jeho schopnosti zpochybňoval, vždyť mě porazil, takže ho respektuju. Tipuju submisi," nabídl Izzy svou definitivní předpověď výsledku. Zda vyjde, se dozvíme v neděli ráno. Hlavní karta začíná tradičně ve 4:00 našeho času.

Zdroje:  Freestylebender – Israel Adesanya Youtube

Nejnovější články