Strickland otevřel svou 13. komnatu, rozpovídal se o traumatech z dětství a vysvětlil, proč rivala během rvačky kousl

Strickland otevřel svou 13. komnatu, rozpovídal se o traumatech z dětství a vysvětlil, proč rivala během rvačky kousl Sean Strickland | zdroj: Profimedia

Není žádné tajemství, že Sean Strickland ve své hlavě zápasí s nejrůznějšími démony, nese si je s sebou už od dětství. O něm teď otevřeně povyprávěl.

Šampion střední váhy UFC Sean Strickland se krom výkonů v oktagonu proslavil také velmi svéráznými názory, které rád sdílí se světem. V podstatě tak rozděluje fanouškovskou komunitu na dva tábory a zatímco jedni by jej nejraději cenzurovali, druzí se s ním možná i trochu identifikují. Bylo jasné, že si Sean nejspíš prošel nějakými traumaty, konkrétně o nich ale nikdy nemluvil.

V podcastu This Past Weekend během povídání s Theem Vonem však dal do své 13. komnaty nečekaně nahlédnout. "Byl jsem asi ve třetí nebo ve čtvrté třídě, spával jsem tehdy v pokoji své matky, protože jsem si myslel, že ji otec zabije," zabrousil do vzpomínek. Jeho otec proti tomu prý dokonce protestoval, a tak se tehdy schoval pod postel. "Byl na mámě a pamatuju si, jak říká: Dneska tě zabiju. Možná to byl jen drsnější sex, to jsem v tu chvíli nevěděl. Jsem pod postelí a on ji začne škrtit. Vylezu ven a první, co vidím, je kytara. Prostě jsem ho přetáhl po hlavě a zavolal policii."

Tady ale příběh neskončil, Seanova matka totiž za manžela složila kauci a peklo pokračovalo. Během hádek prý otec vyhrožoval, že pokud ho podvede (což podle Striklandovy sarkastické poznámky nejspíš stejně dělala), zabije ji, přičemž celkem detailně popisoval i způsob, jakým by to provedl.

Kvůli nedostatku spánku pak Sean usínal ve škole, což mu přineslo další problémy. "Na základce jsem přestal věřit v Boha. Ležel jsem na posteli, brečel a přemýšlel, že se zabiju. Došlo mi, že Bůh nemůže existovat. Jak by mohl? Proč bych byl v takové situaci, kdyby existoval?" V téhle části podcastu se ve Stricklandových očích objevily slzy a musel se na chvíli odmlčet. Pak dodal, že si z dětství nevybaví jedinou hezkou vzpomínku.

Vztek se v Seanovi hromadil a stačilo málo, aby vyústil v tragédii. Třeba když chodil s nožem do pochybných čtvrtí a čekal na sebemenší záminku k tomu, aby ho mohl použít. Nebo když chtěl agresivní jízdou vyprovokovat jiného řidiče, jenže se z něj vyklubal policista v civilu. Nepovedlo se mu ani vyvolat potyčku s členem motorkářského gangu, který mu zdvižený prostředníček oplatil stejným gestem a jel si dál svou cestou.

Zdá se, že má Strickland víc štěstí než rozumu. Sám ale za spásu považuje především bojové sporty a každému s podobným psychickým rozpoložením radí, aby se hlavně neizoloval a zašel na trénink, kde potká dobrou partu lidí. Jako druhý pilíř pak Sean uvedl svou přítelkyni, která je mu velkou oporou. Kdo viděl dokument Embedded před UFC 293 musí uznat, že určitě nepřehání.

Problém s trashtalkem v dnešní době

Ačkoliv je Strickland pověstný tím, že si nebere servítky a dokáže urazit prakticky každého, sám není vůči slovům soupeřů imunní. Nedávno ho na tiskovce vytočil jeho nadcházející soupeř Dricus du Plessis, když prohlásil, že výprasky od otce nebyly nic oproti tomu, co Seana čeká s ním v oktagonu. 

"Některé věci jsou za čárou. Nemluvíš o manželce, dětech a o tom, že je dítě týrané," vysvětlil Strickland svůj přístup a přiznal, že se sice snažil Jihoafričanovy řeči ignorovat, ale uvnitř se to v něm vařilo. Problém dnešní doby je podle něj i v tom, že v současné době je nepřípustné, aby přišla fyzická reakce. Na tu ale s Dricusem stejně o pár hodin později došlo, když se oba kohouti potkali v hledišti turnaje UFC 296.

Záběry ze rvačky okamžitě obletěly svět a jen těžko se dá ubránit dojmu, že to UFC celé tak trochu nenaplánovalo, aby pomohlo nakopnout projede lístků a pay-per-view přenosů UFC 297, který se odehraje 20. ledna.

Mela nakonec trvala jen pár vteřin, než se přihlížejícím podařilo od sebe oba chlapy odtrhnout. "Jsem strašně rád, že to nenatočili z dobrého úhlu. Kousnul jsem ho," přiznal Strickland. "Nekecám! Jak se do mě pustil, v tu chvíli vidíte, jak má hlava jde nahoru směrem k němu. Začal jsem přemýšlet, jak mu můžu ublížit? Kus si z něj vezmu, ukousnu mu kus ucha!" Hlas v hlavě se mu to přitom snažil rozmluvit a hrozil mu, že skončí ve vězení. Je zajímavé, že sám Jihoafričan si na kousnutí nestěžoval, je ale možné, že ho přes inkasované lokty ani necítil.

Strickland každopádně ohledně trashtalku káže vodu a pije víno. Už nějaký čas se totiž třeba naváží do manželky irského bojovníka Iana Garryho, která je o dost starší a napsala kdysi knihu How to be a WAG o tom, jak sbalit slavné sportovce.

Zdroje:  This Past Weekend with Theo Von

Nejnovější články