Adesanyův trenér okomentoval nečekanou porážku a volá po odvetě se Stricklandem

Adesanyův trenér okomentoval nečekanou porážku a volá po odvetě se Stricklandem zdroj: Foto: Getty Images

Eugene Bareman porážku vidí jako součást příběhu svého svěřence a nepochybuje, že příště získají pás zpět. V čem viděl hlavní chyby?

Nedá se pořád jenom vyhrávat. Své o tom ví i Eugene Bareman, hlavní kouč renomovaného novozélandského gymu City Kickboxing. Ten měl na turnaji UFC 293 plné ruce práce, jeho svěřenci totiž obstarali rovnou polovinu zápasů. Kevin Jousset, Carlos Ulberg a Tyson Pedro zvítězili, všichni tři před limitem, Mike Diamond, Shane Young a Israel Adesanya naopak museli zkousnout porážku.

Bareman na poturnajové tiskové konferenci vysvětlil, že týmový duch je pro ně nesmírně důležitý, a tak i poražení budou namísto smutnění oslavovat vítězství třech svých kamarádů.

Všechny přítomné novináře ale zajímalo především to, jak vrchní kouč vidí překvapivou porážku svého nejslavnějšího svěřence.

"Podívejte se, vesmír prostě dělá věci..." začal svou analýzu Eugene. "Nikdy jsem si nemyslel, že Sean není schopen Israele porazit, ale měl jsem za to, že pokud Izzy předvede výkon na plném potenciálu svých schopností, tak to pro Stricklanda bude hodně těžký zápas. Byl ale paralelní vesmír, kde Israel podá nejhorší nebo hrozný výkon a Sean by tam mohl vyhrát. A v tomhle světě právě sedím."

Odmítl ale jakékoliv výmluvy. Příprava byla podle něj skvělá, jen to ten večer Adesanyovi prostě nesedlo. "Nedokázal vidět ty věci, které jsme viděli my. Nedokázali jsme se v rohu správně propojit. Byl to prostě frustrující večer. Ale proč tomu tak bylo? Kvůli soupeři, nijak nesnižujme jeho výkon."

Stricklanda pochválil především za to, že byl připraven zakontrovat jakýkoliv Adesanyův útok. V Israelovi se mu tím povedlo vytvořit mentální blok, který šampion nedokázal obejít. Za zásadní chybu považuje trenér i to, že Stylebender hned v úvodu vytáhl z rukávu všechny triky, a pak už neměl čím překvapit. 

Není divu, že by Bareman rád odvetu, přestože uznal, že příprava v takových případech není snadná. "Podílel jsem se během své kariéry na několika přípravných kempech na odvety a bylo to velmi těžké. Proč? Protože se snažíte najít nějaké kameny, které jste ještě neotočili, jenže žádné takové jste nenechali. Je to skoro nemožný úkol," popsal svůj pohled, aby vzápětí dodal, že si nemyslí, že by bylo potřeba dělat hodně změn a díry v Seanově obraně, kterých si všiml, pravděpodobně jen tak nezmizí. Realistický termín vidí na konec roku či na začátek toho příštího. Nejspíš napůl v žertu ale prohlásil, že už se hlavního matchmakera ptal, zda by nešlo rematch uspořádat už příští týden.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články