Pereira pěje ódy na Stricklanda a vysvětluje, proč by Adesanya neměl dostat okamžitou odvetu

Pereira pěje ódy na Stricklanda a vysvětluje, proč by Adesanya neměl dostat okamžitou odvetu Sean Strickland vs. Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Střední váha UFC se o víkendu otřásla v základech. Američan Sean Strickland totiž navzdory všem předpokladům totálně přejel šampiona Adesanyu. Jeden z mála lidí, kteří mu věřili, byl Alex Pereira. Ten se s fanoušky následně podělil o svůj pohled na zápas i budoucnost divize do 84 kg.

Alex Pereira je jedním ze dvou bojovníků, kteří v oktagonu zápasili s Israelem Adesanyou i Seanem Stricklandem. Zatímco s prvním ho pojí rivalita, s druhým po zápase navázal přátelský vztah a dokonce mu v přípravě na šampiona pomáhal. Nebylo tedy divu, že ho na rozdíl od ostatních neodepisoval a dával mu šance na vítězství.

"Adesanya je určitě velmi silný bojovník a je to pro Stricklanda těžký zápas, ale Sean je teď na vrcholu. Z top bojovníků je právě on tím, kdo má větší šanci Adesanyu porazit," prohlásil pár dní před víkendovým turnajem UFC 293. A nakonec měl pravdu, Američanův styl "Stylebenderovi" vůbec nesedl. 

I proto si Pereira následně rýpl do těch, kteří o Stricklandovi pochybovali. "Před zápasem každý vyjadřoval svůj názor, ale neviděl jsem žádné 'MMA experty', kteří Seanovi dali kredit, který si zasloužil! Teď se všichni vymlouvají, že se tentokrát mýlili. To je minimum, co můžou udělat. Je smutné, že se tihle lidi nikdy nezmění," napsal na Twitteru.

A dále pokračoval ve videu na svém youtubovém kanále. "Všiml jsem si v komentářích, že spousta z vás říkala, že Seana podporuju jen proto, že jsme teď kámoši. Jo, trénoval jsem s ním, takže je přirozené, že ho budu podporovat. Nedokážu oddělit mé pocity od byznysu. Ale říkal jsem vám, že jsem strávil pár dní trénováním s ním a mohl jsem tak vidět, jak talentovaný je. Jeho strategie, jak tvrdý je. Pochopil jsem to z tréninku vlastně líp než ze zápasu s ním. Kdo zápasí, ten ví, že během tréninku máme více prostoru si hrát, a proto jsem si byl jistý, že vyhraje."

Jakékoliv zásluhy na Američanově úspěchu však Alex odmítá. "Hodně lidí teď říká: Jo, Sean trénoval s Pereirou, to proto zvítězil. Rád bych to uvedl na pravou míru – s tím vítězstvím nemám nic společného. Vyhrál sám za sebe, je to naprosto jeho úspěch, protože tomu hodně obětuje a má unikátní styl. V zápase s Adesanyou nám ukázal, co v sobě opravdu má. Je to všechno jeho zásluha, já na tom nemám žádný podíl. I když jsme několik dní trénovali, tak jsme toho moc neudělali."

I tak Poatan nakonec uznal, že společný trénink oběma prospěl: "Měli jsme dobré rozhovory, které mohly sehrát roli. Ne jen pro tento zápas, ale i celkově pro Seanovu kariéru. A pro mojí taky. Pamatuju si všechno, co se mnou sdílel, a určitě to uvedu do praxe."

Mezi fanoušky a experty se řeší také to, že Israel nebyl ve své kůži. I na tohle má Pereira jasný názor:

"Adesanya nebojoval tak jako obvykle. Je to jasné, Sean nastoupil a jeho styl neutralizoval. Byl opravdu chytrý, celou dobu šel dopředu a měl skvělou obranu. Nezapomínejme taky na precizní údery."

Přestože se Strickland v minulosti nejevil úplně jako šampionský materiál, Poatan mu předpovídá velkou budoucnost.

"Sean odvedl skvělou práci, gratuluju mu. A jsem rád za změnu šampiona v divizi. Myslím, že přišel jeho čas. Není pravděpodobné, s tím jak bojoval v tomhle posledním zápase, že mu někdo v brzké době vezme pás. Takže se připravme na spoustu epických zápasů. I když je spousta lidí skeptická a říkají - bojoval přece s Alexem a to takové nebylo. Pochybují. Ale každý má jiný styl. Ten Seanův Adesanyovi nesvědčil."

Šéf UFC Dana White se na poturnajové tiskové konferenci nechal slyšet, že by se nebránil okamžité odvetě. Je ale jasné, že by to vyvolalo vášnivé diskuze. Pereira má jasno. "Já osobně s tím nesouhlasím," řekl a následně nabídl argumenty. "Když jsem ho porazil já, tak jsem souhlasil, protože jsem v tom zápase prohrával, a pak jsem ho v posledním kole dokázal knockoutovat. Takže to byla úplně jiná situace a zasloužil si to. Ale Sean teď překonal všechna očekávání. Mnoho lidí, kteří mu nevěřili, teď věří. A jestli nevěříte, tak je to váš problém. Ale podle mě by teď měl čelit jiným vyzyvatelům. Adesanya potřebuje pauzu. Neshazujme ho jen proto, že prohrál, vždyť ten chlap bojoval snad čtyřikrát během. roku. Jeho tělo a mysl potřebuje odpočinek, aby se vrátil připravený na další zápas a znovu šel za tím pásem a zkusil to proti Seanovi. Ale myslím, že s tím Stricklandovým stylem bude pro Israele těžké ten pás získat zpět."


Výsledek má zásadní vliv i na Pereirovu vlastní kariéru. Nyní ho sice čeká bitva o titul v polotěžké váze proti Jiřímu Procházkovi, v budoucnu ale plánoval opět sestoupit do nižší divize, aby dokončil MMA trilogii s Adesanyou. Tenhle plán se tedy alespoň prozatím odkládá.

Zdroje:  Alex Pereira - YouTube

Nejnovější články