Adesanya zná dalšího soupeře, v Austrálii se pobije s americkým psychopatem

Adesanya zná dalšího soupeře, v Austrálii se pobije s americkým psychopatem Israel Adesanya v sobě fanouška anime nezapře ani v oktagonu. | zdroj: Getty Images

Je to oficiální, Israel Adesanya bude pás šampiona obhajovat proti Seanu Striklandovi. Potvrzeny jsou i další zápasy UFC 293.

Šéf UFC Dana White dnes v noci potvrdil, kdo bude dalším soupeřem šampiona střední váhy Israele Adesanyi. Šanci nakonec opravdu dostane svérázný Američan Sean Strickland, jenž je pověstný svými někdy až psychopatickými výroky. Zápas je domluven na UFC 293, které se odehraje 10. září v australském Sydney.

Je to trochu zklamání, Jihoafričan Dricus Du Plessis by byl určitě zajímavější volbou, dá se ale chápat, že chce po červencovém zápase s Whittakerem chvíli na odpočinek, aby mohl doléčit zranění, a zároveň by se na Stylebendera rád důkladně připravil.

Adesanya je ale známý tím, že chce zápasit co nejčastěji, UFC navíc potřebuje na turnaj v Austrálii nějakého pořádného "headlinera", a když nevyjde domácí hvězda Alexander Volkanovski, ujme se této role  šampion střední váhy, který žije v sousedním Novém Zélandu.

"Bude to Adesanyův jedenáctý titulový zápas v řadě. Co se mi na Israelovi líbí, je to, že je kdykoliv a kdekoliv připraven bojovat s těmi nejlepšími na světě. Strickland je totální maniak, který necouvne před nikým. Tohle bude skvělý zápas!" láká fanoušky White. Ale ruku na srdce, Seanovy šance na vítězství jsou naprosto miniaturní. Při tiskových konferencích si ale jistě užijeme spoustu zábavy, protože si oba borci doslova libují v trashtalku.

 

To ale není vše, v hlavním předzápase se utkají dva elitní těžkotonážníci – Alexander Volkov a Tai Tuivasa. Na atraktivitě tomuto souboji přidává fakt, že oba mají diametrálně odlišný styl. Zatímco ruský dlouhán sází především na techniku a taktiku, Tuivasa disponuje KO úderem, jímž dokáže uspat kohokoliv. Podaří se "Bam Bamovi" zatáhnout Volkova do přestřelky a bude před domácím publikem slavit exováním piv z boty, anebo ho ruský "Drago" rozebere? Těžko tipovat, White ale předvídá, že bodoví rozhodčí nebudou potřeba.

A v nejtěžší váhové kategorii ještě zůstaneme. Druhou šanci dostanou Justin Tafa a Austen Lane, jejich první společný zápas totiž v červnu skončil bez výsledku už po necelé půl minutě kvůli ošklivému šťouchanci do oka. "Byl to skvělý fight těch třicet vteřin, co trval," vysvětlil šéf UFC, proč se rozhodli domluvit odvetu.

 

Hodně zajímavý zápas nás čeká také v muší váze. Novozélanďan Kai Kara-France bude po dvou posledních prohrách bránit svou pozici v nejlepší pětce před ex-šampionem japonského RIZINu Manelem Kapem, který se po vítězství nad Davidem Dvořákem vyhoupl na desátou příčku.

 

Samozřejmě to není všechno, podle očekávání dostanou na UFC 293 příležitost především Australané a Novozélanďané, opět tedy v akci uvidíme několik Adesanyových kolegů z vyhlášeného gymu City Kickboxing. 

Zatím oficiálně potvrzené zápasy vypadají takto:

Israel Adesanya vs. Sean Strickland

Tai Tuivasa vs. Alexander Volkov

Jamie Mullarkey vs. John Makdessi

Kai Kara-France vs. Manel Kape

Carlos Ulberg vs. Da Woon Jung

Tyson Pedro vs. Anton Turkalj

Justin Tafa vs. Austen Lane

Jack Jenkins vs. Jose Mariscal

Shane Young vs. Gabriel Miranda

Mike Diamond vs. Charlie Radtke

Viviane Araujo vs. Casey O'Neill

 

Zdroje:  UFC

Nejnovější články