Adesanyův přemožitel se s ním chce znovu utkat v UFC, nejlépe hned. "Bojí se a bude utíkat!" vyhlašuje Brazilec

Adesanyův přemožitel se s ním chce znovu utkat v UFC, nejlépe hned. "Bojí se a bude utíkat!" vyhlašuje Brazilec Alex "Poatan" Pereira je hlavním tréninkovým parťákem Glovera Teixeiry | zdroj: Profimedia

V kickboxu porazil šampiona UFC na body a podruhé ho dokonce knockoutoval. Teď by to samé rád zopakoval v kleci. Má to ale háček, bude se k němu nejprve muset probít skrz ostatní ve frontě.

Brazilec Alex Pereira je jedním z mála, komu se podařilo v ringu porazit současného vládce střední váhy UFC Israele Adesanyu. V roce 2016 ho porazil na body, o rok později mu dokonce zasadil velmi tvrdé KO.

Adesanya o pár let později definitivně přešel do MMA a ovládl UFC. A byť mu prohru KO mnozí škarohlídi neustále připomínali, nezdálo se pravděpodobné, že by se někdy mohl s Pereirou utkat znovu. Jenže Brazilce, který se mezitím stal šampionem dvou divizí v kickboxerské GLORY, loni UFC nečekaně angažovalo, ačkoliv měl v MMA na kontě pouhé 4 zápasy.

Premiéra nemohla Alexovi vyjít lépe, ve druhém kole soupeře poslal k zemi parádním naskočeným kolenem

"Dobrá práce, Pereiro, to bylo pěkné," gratuloval svému někdejšímu přemožiteli Adesanya a dodal, že doufá, že se brazilskému bojovníkovi bude dařit i v následujících zápasech, až bude postupovat žebříčkem směrem nahoru. Debaty o odvetě sice prozatím označil za trochu předčasné, ale dodal, že se na tuhle část svého příběhu těší.

Pereira si to ale nemyslí. "Jak může ten chlap říkat, že touží po tom se mnou bojovat? Kdybych byl na jeho místě a dychtil po tom s někým zápasit, jak to on sám říká, tak jakmile bych uslyšel, že Alex Pereira podepsal s UFC, řekl bych jim, ať ten zápas hned domluví."

Tohle je podle Alexe to, co by měl Adesanya teď udělat a ne vyčkávat dalších 15 zápasů. "Podívejte se, řeknu vám to takhle - je pro mě těžší se k němu dostat, než ho porazit. On to ví. Ví, že ho porazím. Bojoval se mnou dvakrát, ale nepřizná, jak těžký soupeř jsem. Netouží se mnou bojovat. Doufá, že podklouznu, aby mohl říct 'Tohle je ten chlap, se kterým jste mě chtěli vidět bojovat? Zbláznili jste se? Běž na konec řady.' Bude přede mnou utíkat."

Objektivně vzato ale nedává smysl, aby teď Pereira, který má pouze 5 MMA zápasů, přeskočil celou divizi a bojoval o titul. Na druhou stranu od něj ale nemusí být vůbec daleko. Už tento víkend ho čeká souboj s krajanem Brunem Silvou. Ten by měl Alexovi stylisticky sedět, protože si na boj na zemi moc nepotrpí. Z 22 vítězství získal 19 způsobem T/KO. V dosavadních třech zápasech pod hlavičkou UFC zatím navíc nenašel přemožitele a působivá výhra nad ním by tedy Pereiru mohla pořádně posunout a podpořit jeho popularitu v očích širší veřejnosti.

"Adesanya si myslel, že mě už nikdy neuvidí a byl spokojený," myslí si Alex. "Sledoval jsem jeho zápas s Whittakerem a předvídal jsem, co udělá, podle jeho pohybů. Teď kopne, udělá tohle... Víte, já to vidím. Vím, jak ho porazit."

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články