Další superzápas v UFC? Podle Adesanyi k němu jen tak nedojde

Další superzápas v UFC? Podle Adesanyi k němu jen tak nedojde zdroj: Profimedia

Israel Adesanya odmítl konfrontaci s Kamaru Usmanem a ostře se pustil do jeho „chamtivého" manažera.

Šampionský pás welterové divize UFC za poslední tři roky ani jednou nezměnil svého majitele. Zdejší šampion Kamaru „Nigerian Nightmare“ Usman totiž této divizi vládne pevnou rukou a několik bojovníků z užší špičky dokázal porazit už nadvakrát. Není proto divu, že se vymýšlí různé nové varianty, které by mohly tohoto borce otestovat. Začalo se proto dokonce mluvit i o zápase s šampionem střední váhy, jímž je Israel Adesanya, který své divizi rovněž kraluje dominantním způsobem.

Toho sice tento víkend čeká na turnaji UFC 271 obhajoba pásu proti Robertu Whittakerovi, ale v minulosti ukázal, že se nebojí vyzkoušet si i duel v jiné divizi. V březnu 2021 se totiž Adesanya postavil proti tehdejšímu šampionovi polotěžké váhy Janu Blachowiczovi, se kterým předvedl zajímavou pětikolovou bitvu, ve které ale nedokázal zvítězit.

O konfrontaci s Usmanem však Adesanya nechce vůbec slyšet. On sám sice vlastní novozélandské občanství, ale zároveň vyrůstal právě v Nigérii a s Usmanem ho tak pojí nejen veliké přátelství, ale také národnost. Podle něj není tomuto duelu nakloněna ani jedna strana. „Kamaru může mluvit sám za sebe, což také udělal a stejně tak můžu mluvit za sebe já,“ řekl Israel v rozhovoru pro server TSN. „Došlo to tedy k tomu, že jsme si řekli, že spolu bojovat nebudeme. Pro mě osobně je tohle víc než všechny peníze. Takže v tomhle nemám co získat.“

„Ten, který přijde z nižší váhové kategorie a chce se postavit výzvě, je téměř vždycky tím hlavním hrdinou příběhu, protože se dostal na jiný level. A to je super. Jenže podle mých informací o to Kamaru nemá zájem.“

Tyto slova ostatně potvrdil i Usman. Ten v jednom z nedávných rozhovorů prohlásil, že je lepší, když mají dva Nigérijci dva tituly, než aby vlastnil jeden Nigérijec dva pásy. K souboji s Israelem by ho údajně UFC dotlačilo pouze v případě, kdy by si s Adesanyou za zápas rozdělili astronomických 100 milionů dolarů.

Adesanya se později při otázce na toto téma pořádně rozohnil a pustil se do Usmanova manažera Aliho Abdelazize, jenž je podle Novozélanďana schopný kvůli penězům uspořádat jakýkoliv zápas a nemá před ničím zábrany.

„Ali je prostě chamtivý,“ myslí si Adesanya. „Vidí jenom dolary. Snažím se mu vysvětlit, že se peníze dají vydělat i jinak, ale on je prostě super chamtivý. Kdybych chtěl dělat tyhle věci pro peníze, tak už jsem mohl před třemi zápasy odejít do důchodu.“

Vypadá to tedy, že se souboje Adesanyi s Usmanem jen tak nedočkáme. Nemusíme však zoufat, protože i tak nás čeká velice zajímavý zápas mezi Israelem a jeho vyzyvatelem Robertem Whittakerem, který bude k vidění už v neděli kolem 6. hodiny ráno.

Zdroje:  mirror.co.uk , YouTube - TSN

Nejnovější články