Amanda Nunes prozradila hlavní důvod, proč odešla z American Top Teamu

Amanda Nunes prozradila hlavní důvod, proč odešla z American Top Teamu Amanda Nunes, jíž se přezdívá lvice | zdroj: Profimedia

Je úspěšná a v kleci hledá přemožitelky jen těžko, na tréninku ale očividně nemá konkurenci ráda. 

Amanda Nunes je oprávněně považována za jednu z úplně nejlepších MMA bojovnic na světě. Ještě donedávna kralovala dvěma divizím UFC a i když o jeden ze svých pásů v posledním zápase přišla, na jejích kvalitách to nic nemění. Za jejími úspěchy stál dlouho renomovaný American Top Team, kde se připravuje také třeba Dustin Poirier, Jorge Masvidal či Joanna Jedrzejczyk. Jenže "Lvice" se po nedávné prohře rozhodla pro změnu a vybudovala si svůj vlastní gym.

Na vině ale nebyla nespokojenost s trenéry, nýbrž rostoucí konkurence. "Když jsem do ATT přišla, tak tam nebyly žádné holky, já byla první žena, která přinesla 2 šampionské pásy a zapsala ženský tým do historie. Ale když tam přišla Kayla (Harrison) a pak Kunitskaya, tak se tam pro mě začala utvářet divná situace, protože to bylo moje teritorium."

Amanda Nunes a Kayla Harrison na tréninku Amanda Nunes a Kayla Harrison na tréninku | zdroj: Profimedia

"Přicházely další bojovnice bantamové váhy. Kunitskaya, která už byla na vrcholu a mohla být v případě výhry nad Ketlen Vierou mou příští soupeřkou," popsala situaci Amanda. "Objevila se v gymu a já měla strach, když jsem přišla dovnitř. Říkala jsem si, že to není možné."

"A pak začala Kayla mluvit (o vzájemném zápase - pozn. red.). Říkala jsem si: člověče, už nejsem v bezpečí ani ve vlastním teritoriu. Byla jsem tak trochu zahnaná do kouta, protože jsme dokonce sdílely stejné trenéry."

I když se zápasy mezi týmovými parťáky v bojových sportech odehrají, není to nic příjemného. Nunes zároveň prozradila, že vybudovat vlastní tým byl její dlouhodobý sen, takže situace v ATT rozhodnutí jen o něco urychlila. Nyní by podle svých slov s Harrison ráda poměřila síly v kleci, protože by představovala velkou výzvu. Má to jediný háček, Kayla totiž i letos zápasí v konkurenční organizaci PFL. Uvidíme ale, zda se příští rok nerozhodne pro přestup do UFC, kde by si sice finančně nepolepšila, ale mohla by ukázat, že právě ona je tou nejlepší bojovnicí světa.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články