Amanda Ribas nedala Paige VanZant žádnou šanci a ukončila ji na armbar v prvním kole

Amanda Ribas nedala Paige VanZant žádnou šanci a ukončila ji na armbar v prvním kole zdroj: Profimedia

Moc dlouho se Paige VanZant v oktagonu neohřála. Amanda Ribas jí nedala šanci a ukončila v prvním kole na armbar.

Amanda Ribas měla povolání bojovnice zřejmě napsáno v osudu. Když se tato dcera trenéra BJJ, Muay Thai a juda v patnácti rozhodovala co dál dělat, MMA pro ní byla jasná volba. V jednu dobu sice s tréninkem na chvíli přestala kvůli zraněním kolen, ale zakrátko se k bojování vrátila.

„Narodila jsem se na žíněnce, je to můj osud. Byl tady čas, kdy jsem přestala dělat jiu-jitsu a začala tancovat. Mého otce to málem zabilo,“ řekla s nadsázkou nadaná zápasnice

A udělala dobře, že se na žíněnku vrátila. V roce 2014 vyhrála amatérské mistrovství světa v MMA a dnes, v jejích 26 letech má na kontě 10 zápasů, z kterých dokázala 9 vyhrát. V UFC má 3 zápasy, všechny vyhrála a porazila například i BJJ královnu Mackenzie Dern.

Její soupeřka Paige VanZant je zkušenou zápasnicí, ale především instagramerkou, která si na sociálních sítích a v modelingu vydělává mnohem více peněz a zápasení má spíše jako zábavu. Na kontě má 12 zápasů, 8 vítězství a 4 porážky. Do oktagonu se vrátila po roce a půl, když se léčila ze zlomeniny ruky.

Amanda Ribas šla do zápasu jako velká favoritka a svoji pozici velmi rychle potvrdila. Hned od začátku byla aktivnější a agresivnější. Začala Paige nahánět po oktagonu, zatlačila ji na klec a krásným judo hodem (harai goshi) ji vzala na zem. Odtamtud se Amanda krásně dostala Paige na záda, kde ji vzala armbar a vzápětí ukončila.

V pozápasovém rozhovoru sympatická Brazilka prozradila, že by chtěla být šampionkou v obou váhových divizích, jak slámové, tak muší. V příštím zápase by se ale ráda vrátila o váhu níže, do slámové váhy, protože podle jejích slov, se jí moc nelíbí, jaký teď nosí „špek“ na břiše.

Zároveň požádala UFC o velký zápas, který se jí po tomto výkonu pravděpodobně dostane.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články