Američanka Esparza zničila nebezpečnou Číňanku Xianonan TKO a jasně si tak řekla o titulový zápas

Američanka Esparza zničila nebezpečnou Číňanku Xianonan TKO a jasně si tak řekla o titulový zápas Carla Esparza | zdroj: Getty Images

Carla Esparza na turnaji UFC Vegas 27 nedala Yan Xiaonan prakticky žádnou šanci a zaslouženě zvítězila.

Ženská slámová váha. Yan Xiaonan neokusila do dnešního večera v UFC porážku a díky šesti vítězstvím v řadě držela třetí místo žebříčku, takže už si pomalu začala dělat nároky na post další vyzyvatelky. Její plány však dnes v noci překazila historicky první šampionka nejnižší dámské váhové divize a dosavadní čtyřka Carla Esparza.

Americká bojovnice hned na začátku zápasu ukázala, že patří ve „slámovce“ do absolutní wrestlerské špičky. Xiaonan během pouhých několika vteřin sundala hned dvěma takedowny a na zemi okamžitě přešla do plné kontroly. Číňanka byla z tohoto tahu evidentně rozhozená. Na podlaze klece působila trochu bezradně a první dvě minuty se téměř nepokoušela o únik.

Okolo poloviny úvodní části se Xiaonan přeci jen povedl krásný triangl, ze kterého se však její soupeřka poměrně jednoduše vyvlékla a dál pokračovala ve velkém tlaku. Xiaonan tak inkasovala sérii nepříjemných úderů na žebra a na hlavu. Esparza navíc stupňovala ofenzivu a těsně před závěrem ještě stihla svojí protivnici loktem způsobit nepříjemné krvavé zranění nad obočím.

Xiaonan věděla, že v prvním kole nepředvedla takřka vůbec nic, a proto do druhého vlétla jako uragán a okamžitě spustila několik nepříjemných kombinací. Esparza tak znovu udělala to, co jí jde nejlépe a krásným single leg takedownem přesunula zápas opět na zem, kde začala do soupeřky sypat jeden úder za druhým.

Xiaonan byla tentokráte na zemi o dost aktivnější a bylo vidět, že dělá úplně vše pro to, aby se co nejrychleji dostala na nohy. Na Esparzu to ale nestačilo. Američanka neustále chytře měnila pozice a zakrvácenou Xiaonan tvrdě bušila do hlavy. Rozhodčí tuto situaci pečlivě sledoval a když postřehl, že už je Číňanka naprosto odevzdaná, zápas raději ukončil. Nádherné a dominantní vítězství od Esparzy, která doufá, že se příště postaví šampionce Rose Namajunas.

„Doufám, že v příštím duelu dostanu šanci bojovat o titul,“ řekla Esparza v pozápasovém rozhovoru. „Myslím, že fight proti Rose dává naprostou logiku a všichni ho chtějí vidět. Dano White, pojďme to uskutečnit.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články