Anderson po prohraném titulovém zápase končí v UFC a naznačila konec pérové váhy

Anderson po prohraném titulovém zápase končí v UFC a naznačila konec pérové váhy Megan Anderson | zdroj: Getty Images

Australská bojovnice Megan Anderson nedostala od UFC novou smlouvu a domnívá se, že to souvisí s koncem ženské pérové váhy.

Pro MMA bojovnici Megan Anderson jsou poslední dny jako den a noc. Ještě o víkendu totiž nastoupila z pozice vyzyvatelky do titulového zápasu pérové váhy UFC proti šampionce Amandě Nunes (který prohrála po submisi v prvním kole) a nyní vše nasvědčuje tomu, že si bude muset po šesti odbojovaných fightech (3:3) hledat novou organizaci.

Po posledním duelu jí totiž skončila smlouva a i přesto, že byla na vrcholu žebříčku, tak jí UFC nový kontrakt nenabídlo. Tuto zprávu oznámila Anderson dnes v noci během živého vysílání na streamovací platformě Twitch. Australanka také uvedla, že organizace údajně hodlá zrušit celou ženskou pérovou váhu, protože zde není dostatečně velká konkurence.

Podle serveru MMA Fighting je však informace o zrušení "pérovky" mylná, protože zkontaktovali několik zdrojů z vysokých pozic UFC, které jim popřeli, že by zde vůbec existovaly nějaké plány na zrušení divize a zároveň poukázali na slova prezidenta Dany Whitea. Ten totiž na nedělní tiskové konferenci oznámil, že hodlá pérovou váhu udržet už jenom kvůli dvojnásobné šampionce Nunes.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený mmacommunity (@mmaontherise)

Kvůli Nunes vlastně celá tato diskuze vznikla. Brazilská bojovnice vyčistila prakticky celou divizi a momentálně zápasí proti nezkušeným soupeřkám, jenž s ní chodí do duelů jako na popravu. Proto se ohledně smyslu ženské pérové váhy ozývá čím dál tím víc kritických hlasů, podle kterých ztrácí velice rychle na atraktivitě.

Jaký bude osud nejvyšší ženské váhové třídy je ve hvězdách, ale jsou tu indicie, které by konec mohly naznačovat. UFC například na svých oficiálních stránkách smazalo u pérové váhy žebříček a  momentálně je zde domluvený jeden jediný duel. Tím by měl být souboj Felicie Spencer s debutantkou Danyelle Wolf, který by se měl odehrát 22. května.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články