UFC pokračuje v čistce a rozvázalo smlouvy se dvěma legendárními bojovníky

UFC pokračuje v čistce a rozvázalo smlouvy se dvěma legendárními bojovníky Junior dos Santos - Alistair Overeem | zdroj: Profimedia

Nejslavnější MMA organizace na světě se rozloučila s dvěmi legendami těžké váhy - Juniorem dos Santosem a Alistairem Overeemem.

Avízovaná čistka v UFC pokračuje a nyní bohužel přišla řada na dvě absolutní legendy. Podle posledních informací rozvázala nejslavnější organizace na světě dnes v noci smlouvu s Juniorem dos Santosem a Alistairem Overeemem.

37letý brazilský bojovník dos Santos v roce 2008 naskočil do UFC ve velkém stylu – na vypnutí Fabricia Werduma mu stačila pouhá minuta a dvacet vteřin. Díky tomu také rozjel šňůru devíti výher v řadě, která pro něj vyvrcholila ziskem titulu v těžké váze nad Cainem Velasquezem a následnou úspěšnou obhajobou proti Franku Mirovi.

Velasqueze sice dos Santos v prvním zápase vyřídil už po minutě a čtyřech sekundách výstavním KO, ale následně se z tohoto bojovníka stala jeho nemesis. Další dva titulové zápasy s ním totiž Brazilec prohrál a na trůn krále nejtěžší váhové divize už nikdy neusedl. Nepomohl tomu ani další souboj o šampionský pás, ve kterém v prvním kole podlehl nynějšímu šampionovi Stipemu Miocicovi.

V poslední době už šla dos Santosova výkonnost strmě dolů o čemž svědčí také nynější čtyři prohry v řadě, ve kterých navíc pokaždé schytal TKO. O konci v organizaci informoval na svém instagramovém profilu, kde také naznačil, že v kariéře bojovníka hodlá pokračovat.

„Děkuji UFC za skvělých 12 let!“ napsal dos Santos. „Držet a bránit šampionský pás byla jedna z největších poct mého života. Díky každému soupeři, díky každému fanouškovi a každému kritikovi. Nyní se chystám začít od znova, ale jsem nadšený, že půjdu dál.“

Druhou legendou, se kterou se UFC rozloučilo, je téměř 41letý Nizozemec Alistair Overeem, který patří k nejslavnějším veteránům celého MMA. Za svou kariéru odbojoval 66 zápasů a po celou dobu byl schopný konkurovat té nejvyšší špičce. Před příchodem do UFC, kam se dostal v roce 2011, se stal tento skvělý kickboxer a expert na gilotinu šampionem v organizacích K-1, Strikeforce a DREAM.

Overeem se vždy prezentoval neskutečně tuhým kořínkem a skvělou psychikou. I po tvrdém KO se pokaždé dokázal vrátit do zápasové pohody. Na titul v UFC bohužel nikdy nedosáhl. Jeden pokus sice dostal, ale na Stipeho Miocice nestačil a půl minuty před koncem prvního kola schytal na zemi brutální knokaut ze kterého se dlouho probíral.

Svůj sen o šampionském pásu UFC Overeem nikdy nevzdal a stále doufal, že přijde ještě jedna šance. I před posledním zápasem s Alexanderem Volkovem, který se uskutečnil letos v únoru, vyhlašoval další jízdu za titulem. Ta se mu ale opět nepodařila a ruský bojovník ho v půlce druhého kola utloukl, čímž také rozhodl o jeho osudu v organizaci.

Jestli bude Overeem pokračovat někde jinde je velká neznámá. K ukončení kontraktu se totiž ještě nevyjádřil. Po zápase s Volkovem ale prozradil, že potřebuje čas na rekonvalescenci a pak má v plánu vrátit se zpátky do gymu. Jednou z variant by tak pro něj mohl být přestup do Bellatoru, protože s prezidentem Scottem Cokerem ho pojí dlouholetá známost ještě z organizace Strikeforce. Na tyto predikce je však asi ještě brzy.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články