Ani zápas McGregora s Ježíšem by vám nebyl dost dobrý, opřel se Hill do nespokojených fanoušků

Ani zápas McGregora s Ježíšem by vám nebyl dost dobrý, opřel se Hill do nespokojených fanoušků Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Mnozí fanoušci měli od jubilejního turnaje UFC 300 až příliš velká očekávání a teď jsou zklamaní. Jamahal Hill, jehož souboj s Alexem Pereirou bude celé akci vévodit, pro ně nemá žádné pochopení.

Na stém turnaji UFC jsme viděli jména jako Jon Jones, Georges St. Pierre či Brock Lesnar, na dvoustém třeba Daniela Cormiera, Josého Alda, Andersona Silvu či opět hromotluka Lesnara. Fanoušci tak dlouho spekulovali, s čím se organizace vytáhne na UFC 300. A teď je část z nich zklamaná.

Vedení UFC se snažilo. Jen pro šampiona welterové divize Leona Edwardse zkoušeli tři různé soupeře, jimiž měli být podle neoficiálních informací Khamzat Chimaev, Shavkat Rakhmonov a Islam Makhachev. Shodou okolností jsou ale všichni tři muslimové a Ramadán končí jen pár dní před turnajem, takže pochopitelně odmítli. Další volbou měl být i souboj o titul střední váhy mezi Dricusem du Plessisem a Israelem Adesanyou, jenže Jihoafričan se nejspíš není schopen tak brzy po posledním boji vrátit.

A tak nakonec hlavní zápas obstarají Alex Pereira a Jamahal Hill. Ti se měli původně utkat o pár týdnů později v Brazílii, vedení je ale nakonec přesunulo. Část fanoušků neskrývá zklamání, což Američan s přezdívkou "Sweet dreams" nechápe. "Neuvěřitelné, jak může být startovka našlapaná, na hlavní kartě máte šampiona nebo bývalého šampiona v každém zápase, někdy dokonce proti sobě. Každý z těch fightů by si zasloužil být hlavním zápasem a lidi brečí. Jo, řekněme si to narovinu, brečíte, protože jste měli nereálná očekávání."

Podle Hilla navíc jeho zápas s Pereirou zaručuje divácky atraktivní bitvu, banger. "Viděl jsem vtipný komentář, ve kterém bylo: Čekal jsem Conora se samotným Ježíšem. Jsem přesvědčený, že ani to by nebylo dost. Mohli byste dostat Maria proti King Kongovi, Wolverina proti Iron Manovi, Hulka se Supermanem, Spiderman versus Batman a vy byste z toho neměli radost," směje se nad celou situací.

"Vy snad, když si zaplatíte za zápas, nechcete vidět někoho, kdo půjde tomu druhému po krku, půjde ho knockoutovat? Někoho, kdo je na vysoké technické úrovni a je schopný to udělat?" ptá se fanoušků řečnicky ve videu na svém youtubovém kanále. "V tomhle zápase to máte na obou stranách. Já do toho dávám vždycky všechno, riskuju, abych udělal show."

Není se čemu divit, že je Hill z reakce některých lidí naštvaný, jak prozradil, kdyby nesouhlasil on a Alex, UFC mělo v záloze už jen netitulové zápasy. Je ale jasné, že nespokojená menšina bude většinou nejvíc slyšet a spousta fanoušků se na zápas těší, protože je skoro jisté, že půjde o divácky atraktivní bitvu, kde bude KO hrozit z obou stran. A i kdyby se očekávání nenaplnila, na startovce je spousta jiných duelů, které nás určitě zvednou ze židle. Posuďte sami:

Alex Pereira vs. Jamahal Hill

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Arman Tsarukyan vs. Charles Oliveira

Aleksandar Rakič vs. Jiří Procházka

Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Bo Nickal vs. Cody Brundage

Deiveson Figueiredo vs. Cody Garbrandt

Holly Holm vs. Kayla Harrison

Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes

Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez

Jim Miller vs. Bobby Green

Zdroje:  Jamahal Hill – Youtube

Nejnovější články