Nemůžu se dočkat, až se otestuju proti Procházkovi, hlásí Rakič a pěje chválu na Oktagon

Nemůžu se dočkat, až se otestuju proti Procházkovi, hlásí Rakič a pěje chválu na Oktagon Jiří Procházka a Aleksandar Rakič | zdroj: Profimedia

Aleksandar Rakič u nás kvůli popichování Jiřího Procházky není zrovna oblíben, jakmile si ale vytoužený zápas s českým samurajem domluvil, trashtalk jako by už nebyl nepotřeba.

Předloni v květnu si srbský fighter vybral pořádnou porci smůly. V zápase s Janem Blachowiczem si totiž poranil koleno a musel na operaci. Mohl pak už jen nečinně sledovat blázinec ve své divizi. Tam o měsíc později usedl na trůn Procházka, jím uvolněný pás poté získal Hill a pomyslnou štafetu nakonec převzal Pereira.

Rakič se zatím zotavoval, jenže udělal chybu a do plného tréninku naskočil až příliš brzy, takže musel vzápětí opět zcela zabrzdit. "Ale teď jsem zpět a motivovaný jako nikdy předtím. Viděl jsem miliony zápasů, sledoval jsem, co se děje v mé divizi a oheň ve mně hořel. Navíc se vrátím na takovéhle show a proti takovémuhle soupeři. Odpočítávám dny a hodiny," nemůže se dočkat návratu, který je naplánován na jubilejní UFC 300. Pauza prý Aleksandara navíc naučila trpělivosti a udělala z něj tak lepšího bojovníka. "Jsem teď vylepšená verze sebe sama. Raketa 3.0."

To, že přišel o možnost odvety s Blachowiczem ho nijak netrápí. "Neprohrál jsem s ním, protože by byl lepší, zranil jsem se, takže jsem to nevnímal jako odplatu. Podle mě je navíc pro fanoušky zajímavější zápas s Procházkou. On je z Česka, já žiju v Rakousku, jsme si opravdu blízko. Jsme oba Evropani, oba mladí. A on má fakt vzrušující styl a já se proti bývalému šampionovi rád otestuju. Jak říká Conor: Styly dělají zápasy, a já se chci poměřit s jeho stylem, protože sice vidím hodně dobrých věcí, co dělá, ale také spoustu děr. A pokud jich dokážu využít, bude to pro mě skvělý večer."

Obecným problémem českého válečníka je v očích Rakiče to, že až příliš inkasuje a zatím v každém zápase pod UFC se kvůli tomu dostal do problémů. "Ale druhá věc je, že se vždycky vrátí a tvrdě to zakončí. Budu muset být opatrný a soustředit se," dodává. 

Hlavním cílem je pak samozřejmě titul. Aleksandar si ale uvědomuje, že byl teď dva roky mimo hru a jen obyčejná výhra nad Procházkou mu pozici vyzyvatele určitě nezaručí. "Ale když ho ukončím v prvním kole, tak to možná půjde hodně rychle."

Je jen škoda, že se zápas odehraje v Las Vegas a ne někde v Evropě. "Řekl bych, že kdyby to bylo tady někde na stadionu, tak by byl plný," souhlasí Rakič. "Já mám spoustu fanoušků v německy mluvících zemích a na Balkáně a on je z Česka. A MMA v Česku, Slovensku a Maďarsku je opravdu populární. Mají tam velké akce jako třeba Oktagon. Před dvěma měsíci jsem byl na jejich turnaji v Německu, a i když je to česká organizace, tak byl stadion plný, bylo tam dvacet tisíc lidí. UFC bylo v Kolíně ve stejné hale a nebyli schopni ji zaplnit, tihle lidi to dokázali," pochválil největší česko-slovenskou bojovou organizaci. Nutno ale dodat, že v době, kdy UFC pořádalo turnaje v Německu, nebylo MMA celosvětově ještě ani zdaleka tak populární jako dnes.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články