Procházka zhodnotil Rakiče a vysvětlil, proč chtěl bojovat právě s ním

Procházka zhodnotil Rakiče a vysvětlil, proč chtěl bojovat právě s ním Alex Pereira vs. Jiří Procházka | zdroj: Profimedia

UFC 300 bude plné skvělých zápasů, tím hlavním ale pro většinu z nás bezesporu bude duel Procházka versus Rakič. Jak český samuraj svého rivala hodnotí?

Naposledy to nevyšlo, jak se ale mezi bojovníky říká: Buďto vyhraješ, anebo se poučíš. Jiří Procházka si tak ze zápasu s Alexem Pereirou odnesl cenné poznatky a odhalil chyby, na kterých je potřeba zapracovat. Příprava na další zápas tedy bude opět odlišná. "Nejdůležitější je, že se musím v přípravném kempu vrátit k tvrdé práci a nesoustředit se tolik na detaily," prozradil v rozhovoru pro Lowkick MMA.

Soupeřem bude Aleksandar Rakič. Důvod je jasný – Procházka chtěl rychle zpátky do akce a Srb byl jediným volným bojovníkem z nejlepší pětky polotěžké divize, když z odvety s ním odstoupil Jan Blachowicz. "Je to dobrý wrestler, opravdu silný chlap. V postoji není špatný. Je padesát na padesát, dobrý wrestler a dobrý striker. A já jsem na obojí připravený," zhodnotil Jiří srbského rivala.

Do taktických detailů samozřejmě radši nezabrušoval, nastínil ale, že v Aleksandarově stylu vidí mezery, kterých se chystá využít. "Vidím u něj chyby v pohybech, v jeho kombinacích, ve spoustě věcí, které dělá." Záležet bude na tom, co ukáže přímo v oktagonu, kde se odkryje cesta k vítězství. 

Přestože se oba bojovníci určitě vzájemně respektují, Rakič už ukázal, že tentokrát se to bez trashtalku z jeho strany neobejde. Nazval totiž Procházku falešným samurajem. Dodal ale také, že má velmi atraktivní styl, a když se zranil Jan Blachowicz, byl Jirka jediným soupeřem, se kterým chtěl bojovat. Dokonce neskrýval, že mu v zápase s Pereirou přišel předčasně ukončený.

I sám Rakič ale moc dobře ví, že dobrého bojovníka dělá z velké části psychika. A právě ta je i díky válečnickému bušidó přístupu Procházkovou možná nejsilnější zbraní, na které si už vylámal zuby nejeden z jeho protivníků. Uvidíme, zda v kleci zlomí i srbského rivala. Zápas se odehraje 13. dubna na jubilejním turnaji UFC 300.

Zdroje:  LowKick MMA

Nejnovější články