Ankalaev má konečně soupeře, v Abu Dhabí ho čeká brazilský "Fénix"

Ankalaev má konečně soupeře, v Abu Dhabí ho čeká brazilský "Fénix" Magomed Ankalaev | zdroj: Profimedia

Další souboj na vrcholu Procházkovy divize, Magomed Ankalaev bude chtít prodloužit sérii bez prohry na 11 zápasů v řadě. Vyzraje na něj brazilský svéráz?

Loni bylo o Magomedu Ankalaevovi celkem slyšet. Se sérií 9 výher v řadě se totiž hlasitě dožadoval zápasu o titul. Přání se mu pak nečekaně splnilo, když se Jiří Procházka kvůli zranění vzdal pásu. Na Jana Blachowicze ale nestačil, nakonec mohl být rád za remízu, kterou mu polský fighter tak trochu věnoval, když od třetího kola nepochopitelně přestal kulhajícímu Dagestánci okopávat nohy a ten se tak vrátil do hry.

Zatímco Blachowicz dostal šanci vybojovat si další místenku do titulového zápasu v souboji s Alexem Pereirou, o Ankalaevovi nebylo dlouho slyšet. Jak se však dalo čekat, objeví se na říjnovém UFC 294 v Abu Dhabí. Svou pozici na vrcholu divize bude bránit před brazilským nájezdníkem Johnnym Walkerem.

Ten to měl v UFC po silbném začátku v jednu chvíli hodně nahnuté, když z 5 zápasů vyhrál jediný, loni pak ale jako bájný Fénix povstal z popela. Nejprve si zachránil krk vítězstvím nad moldavským "Hulkem" Ionem Cutelabou a letos vyřídil skotského škrtiče Paula Craiga a dokázal si poradit i s Američanem Anthonym Smithem. Aktuálně tak Walkerovi patří 7. příčka a bude zajímavé sledovat, jak jeho chaotický a těžko čitelný styl obstojí proti takřka bezchybnému Ankalaevovi

Vítěz tohoto velmi zajímavého souboje bude určitě moci pomýšlet na titulovou šanci. Záležet ale samozřejmě bude také na tom, jak na tom na začátku příštího roku bude Jamahal Hill, který se pásu kvůli zranění vzdal, má ale slíbeno, že o něj bude při návratu bojovat. Zároveň se tím víceméně potvrzuje, že Jiřího Procházku čeká souboj s Alexem Pereirou, na ten nejspíš dojde v prosinci v Las Vegas.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články