Aspinall přejel Tyburu jako parní válec a popsal plán, jak hodlá získat titul

Aspinall přejel Tyburu jako parní válec a popsal plán, jak hodlá získat titul zdroj: Getty Images

Má všechny atributy k tomu, aby byl šampionem a dnes to opět potvrdil. Tom Aspinall hladce porazil Marcina Tyburu a prohlásil, že si jde pro titul.

Britský bojovník Tom Aspinall byl rozjetou hvězdou těžké váhy, když se skvělými výkony probojoval až mezi elitu divize. UFC tak před něj minulý rok postavilo opravdovou výzvu v podobě Curtise Blaydse. Bohužel k pořádnému testu nedošlo, protože Aspinall si hned v prvním kole nešťastně utrhl křížový vaz v koleni a byl nucen dát si roční pauzu.

Dnes se britský miláček fanoušků vrátil do oktagonu a UFC mu dalo tak trochu rozjezdového soupeře v podobě veterána, ale zároveň „gatekeepera“, Marcina Tybury.

Aspinall, který má excelentní boxing i grappling byl jasným favoritem a své předpoklady hodně rychle potvrdil. Rozjel se do Tybury bez respektu a okamžitě byl vidět rozdíl v rychlosti obou borců. Britský bojovník přeboxovával Poláka a hladce uhýbal jeho úderům.

Uběhla teprve minuta prvního kola, když Aspinall najel do Tybury rychlou kombinací a tvrdým zadním direktem jej poslal k zemi. Rychle k němu přiskočil, zasypal jej údery a vynutil si vítězství na TKO. 

„Byl to pro mě opravdu těžký rok,“ začal pozápasový rozhovor Tom Aspinall. „A lidi, poslouchejte, Nebyl jsem to já minulý rok. Tohle je moje úplně nová verze. Nebudu říkat, že jsem zpátky, protože teď jsem jiný, než jsem byl minulý rok. Jsem jiný, moje mysl je jiná, moje tělo je jiné a já mířím až nahoru,“ řekl za hlasitého potlesku miláček Londýnské O2 areny. 

Tom také poděkoval Tyburovi za zápas a vyzdvihl jeho kvality: „Vypadalo to jako snadný zápas, ale Marcin je hodně, hodně dobrý bojovník, tenhle chlap vyhrál 7 ze svých 8 zápasů v top desítce. A pojďte ho povzbudit, protože tenhle chlap je opravdu hodně dobrý člověk. Bylo hodně těžké proti němu dnes bojovat, je to můj přítel. Velký respekt Marcinovi za všechno“.

Michael Bisping se jej poté zeptal, kdy si myslí, že by se mohl utkat se současným šampionem Jonem Jonesem o titul šampiona a britský bijec sebevědomě odpověděl: 

„Dej mi ten mikrofon Michaele Bispingu. Řeknu ti přesně co udělám. Pojedu do Paříže, posadím se do první řady na zápase mezi Cirylem Ganem a Sergeiem Spivacem. Porazím vítěze a potom porazím Jona Jonese,“ řekl zcela vážně svůj záměr Tom Aspinall. 

Takový plán se může jevit jako příliš odvážný, ale Aspinall neustále utvrzuje, že není obyčejný vyzvatel a ve svých 30 letech vyzrál z obrovského talentu do skutečné hrozby pro celou divizi, a to i pro Jona Jonese. Je však otázka, jestli se s americkým šampionem vůbec někdy utká, protože ten se nechal slyšet, že po zápase se Stipem Miocicem, který jej čeká na konci roku, se možná odebere do sportovního důchodu. Tak či tak, Tom Aspinall má všechny atributy k tomu, aby se z něj stal budoucí šampion.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články