Atraktivní zápas Fizieva s Gamrotem měl nečekaný konec. Azer se zranil a Polák jej dobil na zemi

Atraktivní zápas Fizieva s Gamrotem měl nečekaný konec. Azer se zranil a Polák jej dobil na zemi zdroj: Getty Images

Tenhle souboj sliboval atraktivní podívanou a až do překvapivého konce tomu tak skutečně bylo. Bohužel zranění občas přichází nečekaně a tentokrát to schytal Fiziev.

Dost nešťastný konec měl zápas mezi elitními bojovníky lehké divize UFC Rafaelem Fizievem a Mateuszem Gamrotem. Šestka žebříčku lehké váhy Fiziev je obávaný postojář, zatímco sedmý Gamrot preferuje wrestling a boj na zemi. Očekával se tak zajímavý souboj, kde bude záležet na tom, který borec si vynutí svůj styl. Bohužel však duel skončil už ve druhém kole kvůli zranění.

První pětiminutovka byla velice atraktivní a vypadalo to, že Gamrot se do wrestlingu příliš nehrne a chce Fizievovi ukázat, že se jej v postoji nezalekne. Povedlo se mu několik dobrých kombinací, ale i tak měl Ázerbájdžánec v postoji navrch a několikrát Poláka tvrdě potrestal svými údery za jeho pošetilost. I když se v závěru Gamrot snažil dostat svého soupeře přece jen na zem, Fiziev ukázal skvělou stabilitu a flexibilitu a jeho pokus dokázal ubránit.

Ve druhém kole už šel Gamrot otevřeně po takedownu a záhy se mu to taky podařilo. Nebyl z toho ale schopen nic vytěžit a Fiziev se dokázal bez újmy postavit. Co ale následovalo poté bylo velkým zklamáním pro všechny zúčastněné i pro fanoušky. Atraktivní zápas skončil, když Fiziev kopnul Gamrota tvrdým roundkickem. Polák tento kop vyblokoval loktem a ázerbajdžánský bojovník šel v bolestech na zem. Několik dalších úderů pak přesvědčilo rozhodčího, aby souboj u končil.

Zpočátku si komentátoři mysleli, že si Fiziev zlomil nohu o Gamrotův loket, ale opakované záběry ukázaly, že to bylo koleno stojné nohy, které při kopu povolilo a způsobilo Fizievovu prohru.

„Samozřejmě, tohle není tak, jak jsem to chtěl,“ řekl polský vítěz po zápase. „Abych byl upřímný, když jsem se připravoval na tento zápas, můj cíl byl, aby moje obrana byla tvrdší než jeho kopy. Natrénoval jsem velmi dobrou obranu. Přeji Rafaelovi rychlé uzdravení. Výhra je výhra a já jsem dneska vyhrál. Těším se na další zápas.“

A proti komu by polský bojovník, který se patrně pohne na šesté místo v žebříčku lehké divize, rád bojoval?

„Můj sen je samozřejmě zápasit se šampionem Islamem Makhachevem, ale to se teď nestane. Ale v dalším zápase bych rád vyzval toho nejnebezpečnějšího bojovníka na zemi – Charlese Oliveiru. Rád bych s ním bojoval,“ uzavřel Gamrot rozhovor a zároveň tak prozradil, že nečeká, že by Oliveira mohl Makhacheva v zápase, který se bude konat koncem října, porazit.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články