Až porazím Rakiče, tak si zasloužím odvetu s Pereirou, anebo mi dají Procházku, míní Jan Blachowicz

Až porazím Rakiče, tak si zasloužím odvetu s Pereirou, anebo mi dají Procházku, míní Jan Blachowicz Někdy se staredown úplně nepovede a pak vzniknou fotografie, jako je třeba tato. | zdroj: Getty Images

První zápas Jana Blachowicze s Aleksandarem Rakicem nám připravil krásnou podívanou, která ale nakonec skončila předčasně kvůli zranění srbského bojovníka. Ten ale nyní touží ukázat, že odveta dopadne jinak.

Polský ex-šampion Jan Blachowicz se má v lednu má utkat s Aleksandarem Rakičem, kterého již v minulosti porazil na TKO, když Srbovi v zápase vypovědělo službu koleno. Následovala operace a více než roční pauza.

Polák měl zatím možnost zabojovat o titul polotěžké váhy proti Magomedu Ankalaevovi. Stalo se to poté, co se Jiří Procházka zranil a odevzdal svůj titul, zápas byl však povýšen na titulový jen chvíli před jeho udáním, takže ani jeden z bojovníků nebyl připraven na plných pět kol.

Zpočátku měl navrch Blachowicz, na bodovacích lístcích vyhrál u dvou rozhodčích první tři kola 10-9 a vypadalo to, že zápas bude plně v jeho režii. Blachowicz se ale unavil, přestal kopat a dovolil Ankalaevovi převzít otěže. Ten pak zbytek souboje odkontroloval na zemi, čímž si zajistil jednu z mála titulových remíz v historii UFC. 

Dění v polotěžké váze se rázem rychle zkomplikovalo. Místo odvety jsme dostali rychle ušitý zápas Teixeiry s Hillem, ze kterého vyšel jako vítěz druhý zmiňovaný. Ten se ale krátce poté také zranil a musel se svého pásu zříct. To znamenalo další šanci pro Blachowicze, který se o post vyzyvatele utkal s Alexem Pereirou. Jenže doslova o vlásek zvítězil Brazilec, který tak dostal šanci zabojovat o volný titul s Jiřím Procházkou. Jak to dopadlo asi není třeba připomínat.

Co se týče Blachowicze, tak to vypadá, že se mu od "šťastné" výhry nad Rakičem lepí smůla na paty. Právě odveta by mohla kletbu prolomit. Krom toho zápasem s ním moc neriskuje, protože jim v žebříčku patří čtvrtá a pátá pozice, v případě prohry tedy nehrozí výrazný propad.

“Beru to tak, že ho ještě jednou porazím, zničím ho a bude to. Já lidi vypínám, to je celé. Skončí to jako náš první fight, ale bude to čisté KO, takže nebude moct nic říct a bude muset mlčet," odhalil Blachowicz svou predikci odvety. "Pak uvidíme, co dalšího mě bude čekat. Teď se ale soustředím jen na něj, myslím, že zápas s ním je pro mě dobrý.” 

"Dlouhá pauza mu nebude hrát do karet, vrací se po zranění, po operaci. Ale budu připravený na jeho nejlepší verzi, samozřejmě bude motivovaný, bude chtít ukázat, že to tentokrát dopadne jinak. Takže musím být připraven na lepšího Rakiče. Ale odvetu jsem ještě nikdy neprohrál a tentokrát to nebude jinak."

Následně Jan doufá v odvetu s Pereirou, protože je skálopevně přesvědčen o tom, že byl v prvním zápase rozhodčími okraden o vítězství. "Pokud všechno půjde perfektně, tak můj další zápas bude proti Alexovi, ale jestli ne, tak podle mě možná UFC udělá velký turnaj v Evropě a dají mi Jiřího Procházku. To by bylo taky dobré."

“Jiří má divoký styl, který funguje, ale zároveň má spoustu děr. Pokud si na jeho styl zvyknete, můžete ho knockoutovat, jak ukázal Pereira. Nejtěžší na souboji s někým, jako je Procházka, je nalezení sparring parťáka, který má podobný styl boje jako on. Ale pokud někoho takového najdu, tak to bude snadný zápas,” věří Polák. Doufejme, že ho případně Procházka v oktagonu přesvědčí o opaku.

Zdroje:  MiddleEasy.com

Nejnovější články