Problém je v hlavě. Blachowicz věří, že se s pomocí mentální koučky znovu stane šampionem

Problém je v hlavě. Blachowicz věří, že se s pomocí mentální koučky znovu stane šampionem Magomed Ankalaev trápí Jana Blachowicze | zdroj: Profimedia

Blachowicz je přesvědčen, že mu opětovné získání titulu uteklo jen o vlásek. Nyní pracuje s mentální koučkou, aby mohl využít veškerý svůj potenciál.

Jan Blachowicz se nyní snaží oklepat z remízového zápasu s Magomedem Ankalaevem. Na ten se zřejmě nebude moc často vzpomínat, skoro by se chtělo říct, že Jiří Procházka uvolnil pozici šampiona zbytečně. “Jsem zklamaný, protože by mi stačil jeden, možná dva kopy a skončilo by to před limitem, možná by stačil jeden ubráněný takedown navíc, abych vyhrál na body a stal se šampionem,” řekl polský bojovník v rozhovoru pro LowKick MMA.

Ze zápasu si odnesl hlavně poznámky do další přípravy. Uvědomil si, že musí zapracovat na wrestlingu a souboji na zemi. A jak sám naznačil, problém by mohl být v hlavě. “Když na tréninku zkouším jiu-jitsu a wrestling, všechno je dobré, v tělocvičně mi to funguje. Ale během zápasu to už nevychází tak, jak bych si představoval. Musím to odemknout, protože se mi něco zaseklo v hlavě. Až odemknu mé dovednosti uvnitř oktagonu, všechno bude perfektní. A já se znovu stanu šampionem. Jsme na dobré cestě.”

Aby se po psychické stránce mohl posunout dál, vyhledal odborníka, spolupráci navázal už po souboji s Teixeirou. “Cítím, že někoho takového potřebuju. Tento způsob tréninku mi hodně pomohl… Dělám to celý život, takže jsem musel najít novou příležitost, jak se posunout. A tohle je něco, co u mě velmi dobře funguje.” Blachowicz vysvětlil, že po psychické stránce spoléhal dosud pouze sám na sebe, až díky spolupráci s mentální koučkou ale přišel na efektivní metody. “Ukázala mi, jak si rychle a jednoduše připravit mentální trénink. A funguje to velmi dobře.”

Poslední zápas sice nedopadl dle jeho představ, Blachowicz je alespoň rád, že z klece odcházel bez vážného zranění. “Cítil jsem akorát bolest v ruce. Myslel jsem si, že je zlomená, ale všechno je v pořádku, nakonec to bylo jen malé zranění, nic zásadního.” Teoreticky mu tedy nic nebrání, aby se začal připravovat na další výzvu, jelikož se cítí být ve formě. “Pokud by mi teď zavolali, že mám zítra zápas, tak s tím nemám problém, ale maximálně na tři kola. Na pět kol bych potřeboval více času, alespoň jeden měsíc.”

Momentálně ovšem myslí na příjemnější věci. O víkendu navštívil matku, která oslavila sedmdesátiny, za dva týdny zase přijdou na řadu jeho vlastní narozeniny, tou dobou mu už bude 40 let. Pak ho čeká cesta na Bali. “Chystám se na krátkou dovolenou, protože jsem už dlouho nikde nebyl. Až se vrátím, budu se zajímat o další zápas.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jan Blachowicz (@janblachowicz)

S kým? To je zatím ve hvězdách. Nabízí se třeba Anthony Smith, jenž nyní uzavírá první pětku v žebříčku polotěžké divize. “Pokud mi dají Anthonyho, tak ten zápas vezmu, s tím nemám problém,” potvrdil, ale zároveň poukázal na jiného soupeře. “Je jasné, že bych preferoval Jamahala,” řekl si s úsměvem o zápas s úřadujícím šampionem divize do 93 kilogramů.

Zdroje:  LowKick MMA

Nejnovější články