Blachowicz se rozohnil nad Pereirou: Máme spolu nevyřízené účty, tak nevyzývej Izzyho!

Blachowicz se rozohnil nad Pereirou: Máme spolu nevyřízené účty, tak nevyzývej Izzyho! Alex Pereira a Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Jan Blachowicz je většinu času velmi klidným mužem. Když ale Pereira znovu vyzval Adesanyu, nemohl si pomoct a vzkázal mu, co si o tom myslí.

 

I když Jan Blachowicz v oktagonu rád rozdává tvrdé rádny, jinak je to velký kliďas, na kterém je málokdy vidět naštvání a i ve chvílích, kdy by ostatní nadávali, on reaguje s vtipem a pokorou. Například při své druhé obhajobě titulu v polotěžké váze s Gloverem Teixeirou, kterou nakonec prohrál, po prohře prohlásil: “Vše se mi dnes pokazilo. Myslím, že legendární polskou sílu jsem nechal na hotelu. Nevím, co se dnes stalo. Dnes jsem nebyl šampionem, on byl.” 

Teď ale absolutně obrátil a dosti nevybíravým způsobem se pustil do svého bývalého soupeře Pereiry. S tím se utkal 30. července ve velmi těsném zápase, kde nakonec prohrál těsně 1:2 na body. Spousta fanoušků ale tvrdí, že Blachowicz zde byl okraden. Vyhrát ho tehdy viděl i Procházka. 

Sám polský chasník neskrýval své rozhořčení hned po zápase. V prvním kole totiž naprosto dominoval v grapplingu, jelikož se ale zápas odehrával v Salt Lake City, oba dva se kvůli nadmořské výšce velmi rychle unavili. A i když to bylo znát na jejich pochybech, Pereira se svou kamennou tváří nedával nic příliš najevo.  Zato Blachowicz těžce dýchal a vypadal jako by zrovna uběhl maraton. I tak ale Brazilce tvrdě trefoval a několikrát ho znovu dostal na zem, kde ho kontroloval, i když už rozhodně ne tak dominantně, jak se mu dařilo v prvním kole.

Výhra nad bývalým šampionem tehdy Pereirovi zajistila šanci zabojovat si s Procházkou o titul, který bohužel pro nás i získal. Nyní, když se muž s kamennými pěstmi stal šampionem, stalo se něco, co nejspíše málokdo od většinou klidného Poláka očekával. Naštvalo ho totiž, že Poatan vyzval Adesanyu.

“Vím, že jsi slizoun. Vyzývat Izzyho... skvělý výkon a všechno, ale drž už k*rva hubu, ty a já máme spolu nevyřízené účty. Příště ti rozhodčí nedají výhru. Ubohé,” reagoval Blachowicz na sociálních sítích. 

“Vidím, že to musím vysvětlit. Lidé na mně neustále vidí, že jsem milý chlapík. Ale někdy se naštvu jako každý v životě. Pořád jsem strašně naštvaný, že mi tehdy ukradli výhru proti Pereirovi. On teď zase volá po zápase s Adesanyou. Dej už s tím pokoj! Ten zápas už jsme viděli čtyřikrát,” dodal. 

Nakonec vysvětlil, proč si myslí, že by si zasloužil další zápas s bývalým dvojitým šampionem Glory: “Tohle je polotěžká váha a to rozhodnutí znamená, že spolu máme nedokončenou práci. Jen říkám, jak to cítím. Nebuďte z toho naštvaní. Jen to říkám. Tohle je ode mě vše. Vracím se k tréninku. Mám nového soupeře a další práci.”

Tím soupeřem je Aleksandar Rakić, s nímž se Jan utkal už loni, tehdy se ale srbský fighter v posledním kole nešťastně zranil. I on si tedy zaslouží svou druhou šanci. Tu dostane 20. ledna na UFC 297.

Zdroje:  Twitter Jan Blachowicz

Nejnovější články