Bijec Khalil Rountree Jr. do důchodu neodchází, s UFC podepsal novou smlouvu

Bijec Khalil Rountree Jr. do důchodu neodchází, s UFC podepsal novou smlouvu Khalil Rountree Jr. | zdroj: Profimedia

Khalil Rountree Jr., přemožitel Gokhana Sakiho, dlouho zvažoval odchod do důchodu, nyní se však cítí jako politý živou vodou a chce pokračovat.

Vypadá to, že bojovník polotěžké váhy UFC Khalil Rountree Jr. nakonec do důchodu neodejde. Třicetiletý Rountree nejdříve minulý rok v prosinci oznámil, že jeho souboj se Samem Alveyem, který se měl uskutečnit 28. března bude jeho rozlučkovým. Tento duel se ale nakonec neuskutečnil z důvodu pandemie viru COVID-19 a zdálo se, že americký fighter pověsí rukavice na hřebík bez slavnostního zakončení.

Nyní se ale situace rapidně změnila. Rountree na svém instagramovém profilu oznámil, že si odchod do důchodu rozmyslel a s UFC dokonce podepsal smlouvu na několik dalších zápasů. „Jsem velmi šťastný, že mohu oznámit, že jsem se rozhodl prodloužit smlouvu s UFC a vrátím se na začátku roku 2021,“ napsal Rountree.

„Po více než roce, kdy jsem byl mimo sport, mám pocit, že mám šanci znovu začít. Jsem na 100 % zpátky ve hře, jako když jsem začínal, připraven zahájit ty nejzajímavější boje, jaké jste ode mě doposud viděli. Měl jsem spoustu času na přemýšlení a objevování. Udělal jsem si čas, abych se na sebe podíval zevnitř a veřejně jsem s vámi se všemi sdílel svoje vzestupy a pády. Nyní je čas se zakousnout a bojovat tvrději než kdy jindy. Jsem připraven a vy byste také měli být.“

View this post on Instagram

I’m extremely happy to announce that I’ve decided to extend my contract with the @ufc and will be making my return at the start of 2021 • After being away from the sport for over one year now it feels like I have the opportunity to start fresh. I’m back in the game 100% like I’ve just begun, ready to put on the most exciting fights you’ve seen from me yet. I’ve had lots of down time to reflect, reinvent and tighten my circle. I’ve taken the time to look at myself from the inside out and I’ve shared with you all the ups and downs publicly. Now it’s time to bite down and fight harder than ever. I’m ready, and you should be too. If you know a company or brand that you’d like to see me repping, please tag them below as I’m looking for sponsors/partners to grow with. #winningticket @mickmaynard2

A post shared by Khalil Rountree Jr. (@khalilrountree) onOct 30, 2020 at 6:47am PDT

Rountree se k UFC připojil skrz turnaj The Ultimate Fighter. V průběhu soutěže měl pořádnou porci štěstí, protože on sám byl vyřazen, ale poté, co Cory Hendricks odstoupil kvůli zranění krční páteře, byl nominovaný do finále. Tam sice opět prohrál, tentokrát s Andrewem Sanchezem, ale vedení UFC se jeho styl zdál natolik atraktivní, že dostal kontrakt.

V UFC předvádí atraktivní zápasy a sází především na postoj a tvrdé údery. Ty pocítil dokonce i slavný kickboxer a K-1 šampion Gokhan Saki, kterého Rountree uspal hned v prvním kole a ukázal mu, že kickboxing je zkrátka jiný než MMA. Také Daniela Jollyho dokázal vyřídit kolenem do hlavy za necelou minutu. V poslední době už ale začal Rountree ubírat a na plynu a ze tří zápasů vyhrál jeden jediný a to až na body. Johnny Walker i Ion Cutelaba byli nad jeho síly a oba ho dokázali ukončit v prvním kole pomocí KO, resp. TKO.

Letos v létě se chvíli spekulovalo, že by Rountree mohl přestoupit do těžké váhy, kde by vyzval Grega Hardyho. To nakonec ale sám bojovník vyvrátil s tím, že šlo o nepravdivou zprávu. Stále tak zůstává v polotěžké váze, které momentálně vládne Jan Blachowicz a můžeme v ní nalézt také nejlepšího českého bojovníka Jiřího Procházku.

Zdroje:  Instagram Khalil Rountree Jr.

Nejnovější články