Bojovník UFC Palatnikov je dalším zastáncem marihuany v MMA, pomahá mu k regeneraci a pozitivním myšlenkám

Bojovník UFC Palatnikov je dalším zastáncem marihuany v MMA, pomahá mu k regeneraci a pozitivním myšlenkám Sasha Palatnikov | zdroj: Getty Images

Sasha Palatnikov nesnáší léky a chemické výrobky. Nahrazuje je kouřením marihuany a užíváním dalších psychedelických látek.

Už zítra večer otevře své brány turnaj UFC Vegas 23, ve kterém se mimo jiné představí jedna z novějších akvizic nejslavnější americké organizace. Sasha Palatnikov zde ve welterové váze odbojoval zatím jediný zápas, ve kterém ale proti Louisovi Coscemu předváděl velice dominantní postojářkský výkon, který nakonec zakončil v půlce třetího kola krásným TKO. Nyní ho čeká Impa Kasanganay.

V nedávném rozhovoru pro server BJPenn se Palatnikov pochlubil co mu pomáhá udržovat se ve formě. Neužívá totiž absolutně žádné léky ani nic, co byť jen z jednoho procenta obsahuje nějakou chemii. Nahrazuje je organickými věcmi a je také velikým propagátorem marihuany. Tu kouří už delší dobu a stojí si zatím, že jí má naprosto pod kontrolou a nijak negatině neovlivňuje jeho výsledky v zápasech.

„Jsem velký kuřák trávy,“ řekl Palatnikov. „Kouřím jí už 12 let a mám nad ní absolutní kontrolu. Například nekouřím celý měsíc před zápasem. Ale jinak mám rád také houbičky. Celkově mám rád přírodní věci a psychedelika. Mám s těmito věcmi spoustu pozitivních zkušeností. Mnoho lidí je tím často dost překvapeno.“

Palatnikov se sice narodil v Hong Kongu, ale už má delší dobu americké občanství a jako svou hlavní rezidenci má pouštní město Las Vegas, kde je marihuana volně dostupným prostředkem. Proto si jí může kdykoliv, když má nějaké zdravotní problémy, zakoupit. Konopí mu pomáhá také na psychické potíže a odvádí ho údajně od špatných myšlenek.

„Marihuana mi pomáhá uvolnit se a zregenerovat se. Kouřím jí pouze po večerech, kdy se pak cítím dost uvolněně. Dobře se pak najím a jsem připravený jít spát a zopakovat to další den. Kdybych byl doktor nebo chirurg, tak bych jí asi nekouřil. Ale vzhledem k mému sportu mi to opravdu pomáhá uvolnit se a odvést mysl."

„Každý den dostávám od lidí údery a kopy, takže když nad tím přemýšlím, tak si říkám, že je to opravdu podivná práce, která mě ale baví. A pokud budu mít věci, které mi v této oblasti pomohou přežít co nejdéle, budu v nich pokračovat.“

Tento neortodoxní přístup asi není úplným klasickým postupem u profesionálních sportovců, ale na druhou stranu Palatnikov za svou kariéru prohrál pouhé dva zápasy a dostal se do elitní soutěže v podobě UFC. Nějaký pozitivní efekt by to tedy mít mohlo. Na marihuanu navíc už změnila pohled i antidopingová agentura USADA, která jí v lednu odstranila ze seznamu zakázaných látek.

To oslavilo hned několik bojovníků, v čele s Jonem Jonesem a Natem Diazem, kteří se užíváním konopí netají už delší dobu a i oni zastávají názor, že jim marihuana v mnoha faktorech pomáhá.

Zdroje:  BJ Penn.com

Nejnovější články