Britský šampion z Cage Warriors předvedl nejlepší zápas večera, na amerického bojovníka z UFC ale nestačil

Britský šampion z Cage Warriors předvedl nejlepší zápas večera, na amerického bojovníka z UFC ale nestačil Mason Jones trefuje Mika Davise pravým hákem. | zdroj: Profimedia

Debut v UFC se šampionovi Masonu Jonesovi nevydařil. I tak ale ukázal velký talent a bojovné srdce.

Britský bojovník Mason Jones je bývalý šampion organizace Cage Warriors, a dokonce dvojnásobný. Poté, co se stal šampionem v lehké váze, začalo se o něj zajímat UFC. Ale Mason chtěl ještě jeden šampionský pás a jelikož neviděl v lehké váze žádnou větší výzvu, rozhodl se odebrat do welterové váhy, kde také ukořistil šampionský pás. Oba šampionské zápasy vyhrál na TKO v prvním kole a cesta do UFC tak pro něj byla otevřená.

Tam jej dnes čekal Američan Mike Davis, který byl pověřen, aby neporaženého mladého šampiona z Cage Warriors v UFC přivítal.

Mike Davis měl do té doby v UFC jen 2 zápasy. Před necelými dvěma lety jej hned při jeho debutu v UFC utáhl na rear naked choke současný vyzyvatel ve welterové divizi, Gilbert Burns a po půl roce si Davis zapsal výhru nad Thomasem Giffordem, kterého knockoutoval ve třetím kole. Teď jej tedy UFC poslalo ukázat mladému šampionovi Masonu Jonesovi, že UFC je jiná liga.

První kolo začalo divoce, Jones se pokusil o spinning back kick, za který ho Davis potrestal lowkickem. Oba borci vypadali v postoji dobře, Davis byl velice lehký na nohách a otestoval Jonese levým zvedákem na játra a pravým direktem, přičemž oba údery našly svůj cíl. Poté se Davisovi podařilo složit Jonese na zem, kde mu začal rozdávat tvrdé rány. Ale Jones se nenechal mlátit dlouho a rychle se postavil. I on měl dobré a tvrdé kombinace, kterými dal Davisovi najevo, že se do UFC nepřišel jen zúčastnit.

Davis jej však vzal znovu na chvíli na zem. To Jonese očividně dopálilo a začal Davise tlačit a trefovat tvrdými kombinacemi. Davis jej však vzal znovu na zem a 5 vteřin před koncem kola jej ještě trefil naskočeným kolenem na bradu.

Druhé kolo začal britský bojovník velkým tlakem, ale Davis jej za chvíli trefil skvěle načasovaným calfkickem, který poslal Jonese na zem. Jones se postavil a odpověděl na to tvrdými údery, kterými natlačil Davise, u kterého se začala projevovat únava, na klec. I tak měl ale ve svých pěstech pořádné bomby, kterými pro změnu zasypal Jonese. Rozpoutala se neskutečná bitva, kdy Jones neustále tlačil a útočil svými údery, zatímco Davis jej docela úspěšně kontroval. Američan používal velice dobře najetou kombinaci spodního zvedáku na játra a zadního direktu na bradu, která mu na Jonese neustále vycházela. Na konci kola Davis kopnul highkick, který mu ale Jones zachytil a poslal jej na zem. Jones tak zakončil zápas v horní pozici gardu nad Davisem

Třetí kolo začalo tam, kde druhé skončilo. Oba borci do sebe vlétli a začali si rozdávat bomby. Jones se pokusil o double leg takedown, ale ten mu Davis odmítl dát. Jones i přesto neustále tlačil Davise před sebou, zatímco ten jej dobře kontroval. Oba borci ukázali skvělý zápas a obrovské nasazení. Ve velice vyrovnaném zápase nakonec zvítězil na body Mike Davis, který tak daroval Masonovi Jonesovi jeho první porážku v kariéře.

Jones je ale nesmírně soutěživý typ, takže je velice pravděpodobné, že jej tato porážka spíše nabudí k větším výkonům a není to naposled, co o tomto bojovníkovi ještě slyšíme. Náplastí mu může být také to, že spolu s Mikem Davisem vyhrál bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články