Video: Neil Magny sice sází na skvělé kardio, ale umí své soupeře i rychle ukončit, jako to udělal s Craigem Whitem

Video: Neil Magny sice sází na skvělé kardio, ale umí své soupeře i rychle ukončit, jako to udělal s Craigem Whitem Craig White - Neil Magny | zdroj: Profimedia

Pojďme si v předvečer dalšího turnaje UFC zavzpomínat na slušné koleno Neila Magnyho, kterým ukončil v prvním kole Craiga Whitea.

Už zítra večer vypukne další turnaj UFC s názvem Fight Island 8 a jedním z účastníků bude také veterán Neil Magny (v organizaci působí už od roku 2013). Toho čeká hlavní zápas karty a v případě výhry by přeskočil svého nadcházejícího soupeře Michaela Chiesu, který je právě na osmém místě žebříčku welterové váhy.

Magny, který je přezdívaný „Haitskou senzací,“ pro své kořeny z této země, je především bojovníkem, jenž sází na svou kondici. A té má na rozdávání, což už dokázal v mnoha zápasech. Plno soupeřů se totiž přesvědčilo, že co do fyzického fondu, je tento americký fighter k neutahání a stále si jede svoje tempo.

Nenechte se ovšem mýlit. Také Neil Magny umí pořádně zatlačit na pilu, což otestoval například Craig White, který se s ním utkal v květnu roku 2018. Ten se totiž do Magnyho pustil velice agresivně, na což také ve finále doplatil. V oktagonu nevydržel ani celé jedno kolo.

Craig White - Neil Magny Craig White - Neil Magny | zdroj: Profimedia

White okamžitě zaútočil ostrými lowkicky a po chvíli se pokusil také o takedown. Magny ale předvedl skvělou stabilitu, zapřel se zády o pletivo a na zem se strhnout nenechal. White se o to sice stále pokoušel, seč mu síly stačily, ale výsledek se nedostavil. Naopak to v jednu chvíli vypadalo, že v horizontální poloze skončí jako první on sám.

Tento souboj přerušilo Magnyho koleno do soupeřova rozkroku a duel se tak vrátil do středu klece. Whitovi se ale tento prostor nezamlouval a opět Magnyho vytlačil na kraj, kde ho také po chvíli snažení konečně dostal na zem. Tam se ale moc věcí nestalo, a tak se oba borci zhruba po minutě opět vrátili do postoje.

White se sice pokusil o další útok, ale Magnyho to už přestalo bavit. Převzal otěže a sám oponenta zatlačil na stěnu oktagonu. Tam také po pár úderech rozhodl o celém zápase. Whiteovi totiž začala klesat hlava a v tu chvíli chytil od Magnyho do obličeje slušné koleno a sesunul se k zemi. Magny se na něj ještě vrhnul se svými kladivy, ale rozhodčí duel po pár vteřinách ukončil v jeho prospěch.

Na nesestřihaný zápas se ostatně můžete podívat ve videu pod tímto odstavcem. Sami se můžete přesvědčit o tom, že Magny za to umí pořádně zabrat a že se nebojí jít do ostřejšího konfliktu.

Otázkou je, zda půjde podobná taktika zvolit i proti Chiesovi, který jako skvělý grappler bude chtít táhnout zápas především na zemi. Jak to dopadne, se dozvíme už zítra večer. Hlavní karta začíná v krásných 18:00 a k zápasu Chiesa versus Magny by mělo dojít okolo 21. hodiny.

Zdroje:  YouTube UFC , tisková zpráva

Nejnovější články