Neil Magny se držel své strategie a skvělým výkonem porazil legendárního Robbieho Lawlera

Neil Magny se držel své strategie a skvělým výkonem porazil legendárního Robbieho Lawlera Neil Magny kontroluje Robbieho Lawlera na zemi. | zdroj: Profimedia

V zajímavém zápase dokázal Neil Magny eliminovat všechny silné stránky svého soupeře a vnutil mu svůj styl boje.

I přestože má Robbie Lawler svá nejlepší zápasnická léta za sebou, je ve svých 38 letech stále velice nebezpečným bojovníkem, který dokáže zápas ukončit jedinou ranou.

Jeho soupeř Neil Magny ale předvedl profesorský výkon, kdy dokázal eliminovat Robbieho nebezpečný postoj a vnutil mu svůj způsob boje, ve kterém jej totálně přejel.

V prvním kole Robbie zahnal Magnyho ke kleci, kde se jej překvapivě snažil dostat na zem, což rozhodně není jeho parketa. Naopak klinč a grappling je silnou stránkou Neila Magnyho, který také Robbieho útok odvrátil a sám jej začal kontrolovat. Celé první kolo tak bylo v Magnyho režii, který z Lawlera vysával v klinči a na zemi energii a tohle kolo tak stoprocentně vyhrál.

Druhé kolo vypadalo velice podobně, Magny dokázal vzít Lawlera zase velice brzo na zem a tam na jeho grappling a údery nenacházel Lawler žádnou odpověď. Na konci kola se sice zápas znovu zvedl do postoje, ale Magny začínal být dominantní i tam a dokázal dát Lawlerovy pár dobrých úderů.

V pauze mezi třemi koly dostal Robbie upřímné zhodnocení od svého trenéra Henryho Hoofta, který se divil, co tam Lawler vyvádí a proč se Magnyho snaží přemoci svým wrestlingem a ne strikingem, ve kterém má mnohem větší šance. Také mu řekl, že prohrává a musí svého soupeře knockoutovat.

A Robbie se snažil. Ve třetím kole dokonce dokázal trochu Magnym otřást svým pravým hákem, ale nic z toho nakonec nebylo. Místo toho se zase zamotával do Magnyho klinče, který tam měl evidentní převahu.

Zápas se nakonec dostal až k bodovým rozhodčím a Neil Magny si tak odnesl zasloužené jednomyslné vítězství na body.

Po zápase vzdal legendě jako je Robbie Lawler hold a byl rád, že s ním mohl bojovat:

„Porazit legendu jakou je Robbie lawler - to je určitě pírko, které si dám za klobouk,“ řekl Neil Magny po zápase. Tenhle chlap udělal v tomto sportu úžasné věci. Byla to pro mě doslova pocta, jít do oktagonu a střetnout se s ním. Cítím se dobře, že jsem byl schopný držet naplánovanou strategii a porazit chlapa jako je Robbie Lawler.“

„Dělám správné věci a jdu správným směrem. Je to jen otázka času, než budu považován za světového šampiona, nebo budu světovým šampionem.“

Naopak Robbie Lawler tímto utržil svoji čtvrtou porážku v řadě a v dnešním zápase nepředvedl svoji obvyklou agresivitu a dominanci a je otázka, jestli v sobě po tolika bitvách (44 zápasů) a po tolika letech ještě má bojovný oheň.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články