Excelentního grapplera Chiesu zítra čeká souboj s neunavitelným Magnym

Excelentního grapplera Chiesu zítra čeká souboj s neunavitelným Magnym Michael Chiesa | zdroj: Profimedia

Michael Chiesa se po roce vrací do oktagonu, kde v hlavním zápase otestuje své nové koleno proti Neilu Magnymu.

Od víkendového turnaje UFC Fight Island 7 uběhlo pouhých pár dnů a nás hned zítra čeká další akce s pořadovým číslem 8. Na ní se v hlavním zápase představí osmička welterové váhy Michael Chiesa a Neil Magny, který v žebříčku figuruje na deváté příčce.

Chiesa do „welteru“ přestoupil v roce 2018 poté, co delší dobu bojoval s udržením hmotnosti v lehké divizi. Vše vygradovalo, když nenavážil proti Anthony Pettisovi. Zápas se sice nakonec uskutečnil v domluvené váze, ale Chiesa byl po celou dobu horším bojovníkem, a nakonec byl nucený ve druhém kole po armbaru kapitulovat.

Přestup do těžší váhové kategorie se ve finále ukázal jako skvělá volba, protože Chiesa zde momentálně drží tři výhry v řadě. Nejprve donutil kimurou odklepat v prostřední části duelu Carlose Condita a poté dokázal získat vítězství na body proti Diegu Sanchezovi a naposledy také proti bývalému šampionovi lehké váhy Rafaelu dos Anjosovi.

Michael Chiesa - Diego Sanchez Michael Chiesa - Diego Sanchez | zdroj: Profimedia

Jeho narůstající formu bohužel v létě loňského roku zabrzdila nucená operace zranění kolena, které ho doprovázelo už od jeho 15 let. Chiesa tak musel léta bojovat jak se soupeři, tak také s bolestí, která už se ale zhoršovala takovým způsobem, že byl chirurgický zákrok nevyhnutelný. A naštěstí se i přes lehké komplikace lékařský zásah vydařil.

„Od července se cítím jako nový člověk, ale operace neprobíhala tak dobře, jak jsme doufali,“ prozradil Chiesa pro server MMA Fighting. „Měl to být zákrok na čtyřicet pět minut až hodinu, ale nakonec to bylo šest a půl hodiny. Doktoři se na mě pořádně vyřádili a já měl pak několik temných dnů.“

„Věděl jsem, že budu znovu bojovat, ale bude moje noha stejná jako dřív? Myslím, že každý, kdo prochází podobným procesem, takové myšlenkové pochody zažije. Ale je to za mnou a moje noha je stoprocentně fit a já můžu dělat plno věcí, které jsem předtím dělat nemohl. Absolvovat tréninkový kemp bez toho, abych za sebou tahal koleno, byl opravdu skvělý pocit.“

Michael Chiesa - Rafael dos Anjos Michael Chiesa - Rafael dos Anjos | zdroj: Profimedia

Pro Chiesu byla tato operace zásadní i pro jeho styl bojování. Patří totiž ke klasickým a vynikajícím grapplerům. Všechny oponenty, které zvládl porazit před časovým limitem, udolal právě na zemi. Toho chce využít také proti Magnymu, který sází spíše na postoj, a především na skvělý fyzický fond, na kterém neustále pracuje.

„Magny pro mě představuje velikou výzvu,“ myslí si Chiesa. „Jedná se o chlapa, který trénuje ve vysokých nadmořských výškách a je to bojovník určený pro pětikolové zápasy. Duel s Gastelumem vzal dva týdny před začátkem, bojoval s ním ve vysoce položeném Mexico City a urval proti němu výhru. Kardio hraje v jeho prospěch, a to je pro mě výzva. Když mi zavolali a nabídli mi s ním hlavní zápas, tak jsem neváhal. Domluveno. Jdeme na to.“

Chiesa navíc Magnyho uznává po všech směrech a oceňuje u něj hlavně to, že se neponižuje k trashtalkům. „Vždy je hezké bojovat s chlapem, ze kterého máte respekt jak jako z bojovníka, tak jako z člověka. To ale neznamená, že to nebude mezi námi divoké. Nemusíte někoho nenávidět, abyste podali skvělý výkon. A já vím, že Neal ho podá.“

Jak zápas mezi těmito dvěma borci dopadne se dozvíme už zítra ve velice přijatelném čase. Hlavní karta totiž začíná už v 18 hodin. Sledovat ji můžete živě na ESPN nebo na československém kanálu Premier Sport. My vám jako vždy posléze přineseme aktuální reportáže. A pokud si chcete zkrátit čekání, můžete se pod článkem podívat na záznam celého duelu Chiesy se Sanchezem, který UFC před pár hodinami zpřístupnilo fanouškům.

Zdroje:  MMA Fighting , tisková zpráva

Nejnovější články