"Bude rád, když se dostaneme přes třetí kolo," prohlašuje Max Holloway před třetí bitvou s Volkanovskim

"Bude rád, když se dostaneme přes třetí kolo," prohlašuje Max Holloway před třetí bitvou s Volkanovskim Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Zakončení trilogie mezi Maxem Hollowayem a Alexanderem Volkanovskim může definovat nejlepšího bojovníka v historii této divize a sebevědomý Holloway slibuje KO do konce třetího kola.

V hlavním předzápase sobotního turnaje UFC 276 uvidíme třetí souboj Alexandera VolkanovskihoMaxem Hollowayem. Dvě nejlepší pérové váhy posledních let patří mezi elitu UFC, v žebříčku bez rozdílu vah se nacházejí na druhém a šestém místě. Souboj takto vysoce postavených bojovníků jsme dlouho neviděli a máme se na co těšit.

„Když se nad tím zamyslíte, tak je to šílené. Kdy v minulé dekádě došlo na souboj tak vysoce postavených bojovníků v TOP 10? Kolikrát se to stalo? Napadá mě pouze souboj Jonese s Cormierem. Takové zápasy se často nedělají a já se opravdu těším. Bude to vzrušující zápas, ve kterém napíšeme historii. Bude to pro hardcore fanoušky, kteří chtějí takové zápasy,“ řekl Holloway během živého vysílání s Arielem Helwanim. „Všichni chtějí vidět souboje těch nejlepších s nejlepšími. To se stává jednou za mnoho let a my máme to požehnání, že můžeme přivést divákům takový zápas.“

Max (23-6) od porážky s Conorem McGregorem v roce 2013 kompletně vyčistil pérovou divizi a stal se opěvovaným šampionem. Ve výčtu jmen, která porazil, najdeme například Ricarda Lamase, Anthonyho Pettise, Briana Ortegu či dvakrát Jose Alda. V každém utkání přitom Holloway ukazoval nezdolnou fyzickou kondici, neskutečný počet přesných úderů a tempo, které s dalšími koly neustále stupňoval. Vypadal téměř neporazitelný, než zkřížil cestu s bývalým australským ragbistou Alexanderem Volkanovskim (24-1).

Australský rodák nejprve sebral Maxovi jeho pás a status šampiona potvrdil i v odvetě. Zatímco první zápas vyhrál Volkanovski zcela přesvědčivě, druhý skončil na těsně na body a mnozí tvrdí, že sudí Maxe okradli o výhru. Na sobotním turnaji se tak Holloway stane prvním bojovníkem UFC, který šel do titulové trilogie za stavu 0:2.

Od vzájemné konfrontace uběhly dva roky a oba zápasníci vybojovali dvě výhry. Šampion Volkanovski porazil Briana Ortegu a Chan Sung Junga, zatímco Max totálně rozebral Calvina Kattara a svedl skvělou bitvu s Yairem Rodriguezem, kde všem ukázal, že ze svého umu rozhodně nic neztratil.

„Jsme tu z nějakého důvodu. Nemůžu se dočkat, až se znovu světu ukážu. Bude se psát historie a půjde o můj odkaz. Přijde nový Max, který soupeře ukončí. Budu bojovat jako vždycky, jako by to byl můj první a zároveň poslední zápas. Už jsem s tím chlapem odbouchal 10 kol. Cítím se skvěle, plný sebevědomí a Alex bude rád, když se dostaneme přes třetí kolo,“ prohlášuje sebevědomý pohodář z Havaje.  

Pro Maxe půjde doslova o životní zápas. Třicetiletý ex-šampion je uznáván jako jedna z nejlepších pérových vah historie a případná porážka s bilancí 0:3 mu další titulovou šanci velice pravděpodobně na nějakou dobu zarazí. Max však moc dobře zná svůj status a postavení, i když je pás v rukou soupeře.

„Pás šampiona nedefinuje. Já jsem šampion a všem to budu neustále opakovat. Byl jsem šampionem, když jsem se zamiloval do UFC a budu šampion i nadále. Bojuji proto, abych byl nejlepší na světě, nebojuji, abych byl ten druhý. Takže si pořád říkám, že jsem ten nejlepší a pokud nesouhlasíte, můžeme to vyřešit v oktagonu.“ 

Výsledek sobotního předzápasu změní pérovou váhu. Holloway může získat zpět svůj status, Volkanovski se naopak zařadit mezi legendy. Australan se nechal slyšet, že si pohrává s myšlenkou stát se dalším dvojnásobným šampionem a získat i pás v lehké váze. Podobné myšlenky má i Holloway.

„Uvidíme, jak to dopadne, ale nikdy neříkej nikdy. Souboj s Charlesem Oliveirou by byl opravdu zajímavý, ale uvidíme. Nejprve porazím Alexe a 2. července vrátím světu rovnováhu,“ zakončil milovník surfování a sladkého ostrovního života.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články