Bude tohle nový postrach těžké váhy? Kubánský nováček knockoutoval soupeře už za 18 vteřin

Bude tohle nový postrach těžké váhy? Kubánský nováček knockoutoval soupeře už za 18 vteřin Robelis Despaigne | zdroj: Profimedia

Doma má bronzovou medaili z Olympijských her v Londýně a teď v kleci kosí jednoho soupeře za druhým. Dvoumetrový Kubánec Despaigne se blýskl v premiérovém zápase v UFC.

Mezi fanoušky i odborníky se čas od času řeší, jaký sport je nejlepší průpravou pro MMA. Mnozí by nejspíš řekli, že wrestling, mezi nejúspěšnějšími bojovníky ale najdeme i karatisty, kickboxery, capoeristy, ragbisty a mnohé další. O víkendu si premiéru v nejslavnějším oktagonu odbyl úspěšný taekwondista Robelis Despaigne.

Dvoumetrový a bezmála 120 kilo vážící Kubánec se může pochlubit bronzovými medailemi, které získal v roce 2012 na OH v Londýně a o tři roky později také na mistrovství světa, zlato si ještě předtím dovezl ze světových univerzitních her.

Ve Spojených státech ale později začal s tréninkem MMA, profesionální premiéru si odbyl předloni v létě. Zvítězil na konci prvního kola na TKO, měla to být ale jen předzvěst toho, co dokáže. Když se loni po roční pauze do klece vrátil, podařilo se mu hned na startu ubránit soupeřův takedown a ukončit jej tvrdými ranami už za 12 vteřin. Laťku překonal hned následně, když trefil hned na začátku tvrdý highkick, po němž se protivník skácel k zemi. Když pak toho následujícího vyřídil za 5 sekund, pár minut poté už podepisoval smlouvu s UFC.

Tam se poprvé představil o víkendu na turnaji UFC 299. Proti němu stanul Josh Parisian, který se mezi elitou moc neuchytil, naposledy ho Martin Buday na konci prvního kola utáhl na kimuru. Od Robelise ho čekal pro změnu výprask v postoji. Kubánec sice při prvním highkicku podklouzl, až neuvěřitelně hbitě ale vyskočil zpět na nohy a útočícího Američana pak z ústupu poslal k zemi. Však se na tu divočinu podívejte sami:

Despaigne zatím působí jako neotesaný diamant. Je jasné, že chaotický styl mu bude do určité chvíle stačit, proti kvalitnějším soupeřům ale nejspíš narazí (něco podobného jsme už v minulosti viděli třeba u Francise Ngannoua). Pokud ho ale UFC bude budovat pozvolna, mohl by v budoucnu pořádně zamíchat kartami na vrcholu těžké váhy.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články