Bývalého šampiona a rekordmana UFC Hollowaye v létě prověří nebezpečný kopáč Rodriguez

Bývalého šampiona a rekordmana UFC Hollowaye v létě prověří nebezpečný kopáč Rodriguez Max Holloway předvedl proti Kattarovi bezchybný výkon. | zdroj: Profimedia

Už teď se dá říct, že Max Holloway a Yair Rodriguez si odnesou bonus za zápas večera. Tihle borci totiž umí udělat pořádný zápas.

Bývalý šampion pérové váhy a nynější jednička Max Holloway by mohl v dohledné době znovu bojovat o titul. V červenci si to totiž v hlavním zápase rozdá o pozici vyzyvatele s třetím mužem žebříčku Yairem Rodriguezem, což potvrdil prostřednictvím ESPN sám šéf UFC Dana White.

Holloway, který patří mezi fenomenální strikery s tvrdým boxingem, držel šampionský pás v „pérovce“ dva a půl roku a za tu dobu ho zvládl třikrát obhájit. V prosinci 2019 ale narazil na nynějšího šampiona Alexandera Volkanovskiho, který ho po pětikolové bitvě a výhře na body o nejcennější trofej připravil. Po půl roce navíc nezvládl ani následnou odvetu, která však byla pro mnohé kontroverzní a těsné vítězství na body, které opět získal Volkanovski, někteří fanoušci i experti přisuzovali Hollowayovi.

Max si spravil chuť až letos v lednu, kdy v parádní bitvě během pěti kol naprosto přestřílel Calvina Kattara, čímž vytvořil nový rekord UFC v počtu signifikantních úderů (445). Soupeře se sice Hollowayovi ukončit nepodařilo, ale i tak po verdiktu bodových rozhodčích odcházel s vítězstvím a s bonusem padesáti tisíc dolarů za zápas večera.

I Rodriguez patří mezi skvělé postojáře a jeho tvrdé kopy a rozmanité útoky jsou pro jeho soupeře velkým strašákem. V UFC zatím neměl šanci bojovat o titul, ale už si připsal několik zajímavých zářezů, kdy dokázal porazit například Dana Hookera, B.J. Penna nebo „Korejskou zombie“ Chan Sung Junga. V nejslavnější organizaci na světě navíc zatím nalezl jediného přemožitele, kterým byl v roce 2017 Frankie Edgar (TKO).

Naposledy Rodriguez zvládl v roce 2019 na body porazit Jeremyho Stephense. Poté se snažil několikrát domluvit duel se Zabitem Magomedsharipovem, což ale z různých důvodů nikdy nevyšlo. Vloni navíc dostal půlroční trest od Americké antidopingové agentury (USADA) za to, že třikrát nenahlásil místo svého pobytu a následně nebyl k zastižení. Distanc mu skončil letos v březnu.

Letní turnaj, který ještě nemá název ani umístění se bude konat 17. července a kromě Hollowaye s Rodriguezem zde nastoupí k obnovené premiéře také bývalá šampionka bantamové váhy Miesha Tate, kterou prověří Marion Reneau.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články