Totální demolice! Holloway trefil Kattara 445 tvrdými údery a vytvořil nový UFC rekord

Totální demolice! Holloway trefil Kattara 445 tvrdými údery a vytvořil nový UFC rekord zdroj: Profimedia

Max Holloway ukázal nadzvukovovou rychlost a Calvina Kattara v šíleném zápase naprosto přestřílel.

Souboj o post vyzyvatele v pérové váze se změnil v totální dominanci Maxe Hollowaye, který si s Calvinem Kattarem dělal téměř co chtěl.

Oba borci začali opatrně a ze začátku se jen oťukávali a naznačovali. To byl ale jen klid před bouří, protože zanedlouho jsme měli být svědky jednoho z nejlepších zápasů v pérové váze v dějinách UFC.

Max se po chvíli odhodlal a otestoval Calvina levým hákem a lowkickem, který mu ale Calvin za chvíli vrátil. Jenomže Max se jen potřeboval zahřát na provozní teplotu a brzy začal Calvina Kattara ostřelovat svými rychlými údery a nedával mu ani chvilku na vydechnutí. Hollowayova rychlost byla obrovská a jeho tempo vražedné.

Kattar byl Hollowayovými schopnostmi očividně zaskočen a nemohl se dostat do rytmu. Max předváděl obrovskou rychlost a neustále Kattara trefoval svými údery. Do toho ještě měnil pásma a Kattar tak do poslední chvíle nevěděl, kam úder přistane.

I Calvin měl však své světlé okamžiky a párkrát trefil Maxe svým jabem do nosu, ale vedle nadpozemsky rychlého Hollowaye vypadal jako těžkopádné dítě.

Druhé kolo pokračovalo úplně stejně jako skončilo první. Holloway byl zkrátka vždycky o krok napřed a jeho rychlost byla neuvěřitelná. Dokonce Kattara sejmul svoji pravačkou na zem, ten ale rychle vstal a za chvíli oplatil Maxovi tvrdý pravý hák, který ale Maxem nijak nehnul.

Na konci kola Max natlačil Kattara na klec a tvrdým loktem jím otřásl. Holloway cítil krev a začal do Kattara neúprosně bušit. Kattar přežil jen díky své neskutečné tvrdosti, ale Holloway mu znovu dal loket, čímž mu rozsekl čelo. Max nakonec zakončil kolo highkickem, kterým Calvinem otřásl.

Ve třetím kole vypadal čerstvě, jako kdyby zrovna nastoupil do zápasu a pokračoval ve zkáze na Kattarově obličeji. Jenže ten byl pořád nebezpečný a v jedné z přestřelek trefil Maxe tvrdým zvedákem na čelist. Jenže Max má bradu ze železa a ani se mu nepodlomila kolena. Na konci kola Max trochu zvolnil ve svém vražedném tempu, ale i tak se bylo pořád na co dívat.

Čtvrté kolo začal Holloway zase agresivně a rozdával Kattarovi svoje nadzvukové údery. Max kombinoval svoje direkty s údery na játra a Kattar občas nějakým úderem upozornil, že je pořád ještě nebezpečný. Ale nijak zvlášť Hollowaye neohrozil. Ten si dokonce při vyhýbání se úderům poklábosil s komentátory a řekl, že je nejlepším boxerem v UFC, což po dnešním výkonu bude těžké vyvrátit.

Páté kolo bylo stejné jako všechna předchozí. Kattar věděl, že aby vyhrál, musí zápas ukončit, ale Max mu to nedovolil a neustále jej demoloval svými rychlými údery.

Zápas šel nakonec k bodovým rozhodčím, kteří zápas bodovali 50:43, 50:43 a 50:42 pro Hollowaye, což jenom potvrdilo, jak dominantní výkon Max podal.

Max Holloway trefil Calvina Kattara neskutečným počtem 445 signifikantních úderů, z toho 274 na hlavu, což je nový rekord UFC. Vzhledem k tomu, kolik úderů Holloway rozdal, tak je docela jisté, že Calvina Kattara bude asi zítra trochu bolet hlava. Tomu je ale také třeba vzdát hold, protože tak bojovné srdce jaké dnes ukázal tento bostonský bojovník, se jen tak nevidí.

Maxův výkon ocenil i současný šampion Alexander Volkanovski, který na Twitteru napsal výstižné: „Saaaakra!“

Max Holloway si tak hodně hlasitě řekl o další zářez na titulový zápas a uvidíme, jak si s tím UFC, které má v plánu proti sobě postavit Volkanovskiho s Ortegou, poradí.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články