Li daroval svému soupeři čtyři minuty, pak ho tvrdým úderem poslal k zemi

Li daroval svému soupeři čtyři minuty, pak ho tvrdým úderem poslal k zemi Jingliang Li - Santiago Ponzinibbio | zdroj: Profimedia

Jingliang Li si počkal na správnou situaci a krásným KO v prvním kole pokazil Santiagu Ponzinibbiovi návrat do UFC.

Welterová váha. Argentinec Santiago Ponzinibbio do roku 2018 z deseti duelů v UFC hned devět vyhrál a své soupeřeř často posílal k zemi tvrdými údery. Pak ho ale málem porazila stafilokoková infekce a doktoři mu nedávali moc šancí na to, že by se vrátil do oktagonu. On však s nebezpečnou bakterií nakonec zatočil a po více jak dvou letech hlásí návrat.

Čínský bojovník Jingliang Li předvádí v kleci klasickou disciplinovanou východní školu. V postoji své soupeře ničí neustálým postupem a rychlými údery i kopy, ale neztratí se ani na zemi. Do loňského roku držel v UFC z osmi zápasů sedm výher, ale v březnu nestačil na Neila Magnyho. Nyní by se rád vrátil na vítěznou vlnu.

Po opatrném začátku se jako první osmělil Li, který nejdříve vyslal nemastný neslaný low kick na který ale následně navázal poměrně slušnou kombinací úderů. Ponzinibbio na sobě ale nedal vůbec nic znát a pokračoval ve stínovací hře. Držel si odstup a snažil se počkat na správný okamžik k útoku.

Li ale nechtěl nechat nic náhodě a postupně přidával na intenzitě výpadů. Ke konci kola sice na chvíli vycouval ze středu klece, jenže to byla dost možná pouze taktika, jak zmást svého soupeře. A to mu vyšlo dokonale. Ponzinibbio totiž zavelel k útoku a vypálil pravý hák. Tomu se ale Li vyhl a trefil Jihoameričana přímo na bradu a ten se okamžitě skácel k zemi. Ukázkové KO a další rychlý zápas.

"Cítím se skvěle," řekl Li v pozápasovém rozhovoru. "Jsem moc rád že jsem tady a je skvělé, že jsou tu opět fanoušci. Klíčem k úspěchu byla práce celého mého týmu. Ani si nejsem jistý, jak jsem soupeře vypl. Musím se podívat na opakovaný záznam. Díky, Dano White, že jsem tu mohl být."

Vítěz: Jinglian Li - KO - 1. kolo (4:25)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články