Alessio Di Chirico vypnul favorizovaného Buckleyho skvělým kopem a zachránil si kariéru v UFC

Alessio Di Chirico vypnul favorizovaného Buckleyho skvělým kopem a zachránil si kariéru v UFC Joaquin Buckley - Alessio Di Chirico | zdroj: Profimedia

Alessio Di Chirico se zabijáka Joaquina Buckleyho nezalekl a poslal ho k zemi výstavním kopem.

Střední váha. Američan Joaquin Buckley ještě nepatří ani do žebříčkové TOP 15, ale i přesto se zapsal do paměti mnoha fanoušků. V loňské sézoně předvedl jedno z nejhezčích KO historie UFC, když kopem z otočky sestřelil Impu Kasanganaye. V listopadu ještě navíc stihl sestřelit ve druhém kole Jordana Wrighta a rozhodně chtěl v tomto tempu pokračovat i v letošním roce.

Alessio Di Chirico momentálně řeší úplně jiné problémy. Italský bojovník prohrál tři duely v řadě (v jednom z nich ho porazil také Makhmud Muradov) a proto nad ním visel před dnešním zápasem veliky vykřičník. Pokud bude chtít pokračovat v UFC, musí dnes bezpodmínečně předvést atraktivní výkon a především zvítězit.

Di Chirico se snažil hned na začátku zaútočit kopem, ale Buckley si ho skvěle pohlídal a sám poslal několik tvrdých úderů. Následovala trochu opatrnější pasáž ve které oba borci hlavně přešlapovali a občas vypálili nějakou ťafku. A pak to přišlo. Doslova jako blesk z čistého nebe.

Buckley se vyhl Di Chiricovu direktu a v tu chvíli inkasoval neskutečně tvrdý high kick na hlavu a skácel se k zemi jako poďtatý. Naprostý vypínák, nádherné KO a hodně rychlý konec zápasu. Di Chirico si touto parádou záchránil kariéru.

"Jsem štastný, že se mnou mluvíte," prohlásil po duelu dojatý Ital. "Po posledních třech prohrách jsem nedostal šanci k rozhovoru. Nemám vás rád, protože mluvíte pouze s vítězem. To není v pořádku, protože tento sport je dělaný hlavně pro lidi. Ale díky moc, jsem teď opravdu štastný."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ALiyev_Suxrob (@suxrob.27)

Vítěz: Alessio Di Chirico - KO - 1. kolo (2:12)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články